Audi vahvisti: Aivan uusi katumaasturi tulossa – nämä asiat siitä tiedetään

Pitämässään lehdistötilaisuudessa Audi vahvisti, että pitkään huhuttu Q4-katumaasturi on todellakin työn alla. Auton ensiesittelyn on määrä tapahtua vuonna 2019.

Audi Q4 asettuu BMW:n tulevaa X2:ta sekä Range Rover Evoquea ja Mercedes-Benzin GLA:ta vastaan kompaktien premium-katumaastureiden markkinoilla. Se perustuu nykyisestä Q3:sta tutulle MQB-alustalle, mutta on muodoiltaan kolmosta linjakkaampi. Auton uskotaan ottavan vaikutteita vuonna 2014 Pekingin autonäyttelyssä esitellystä TT Offroad -konseptista.

Valmistajaa lähellä olevat henkilöt paljastivat Autocarille, että Q4 tulee olemaan vähintään 4 500 millimetriä pitkä, mikä tekisi siitä reilut 10 senttiä Q3:a pidemmän. Uutukaisen muotoilun erityispiirteitä ovat vahvasti laskeutuva kattolinja sekä liftback-tyyppinen perä.

Moottorivaihtoehdoissa tullaan näkemään päivitettyjä kaksilitraisia bensa- ja dieselmoottoreita sekä täysin uusi, jopa 400-hevosvoimainen 2,5-litrainen viisisylinterinen bensakone, joka on varattu RS Q4 -tehomalliin. Tarjolle tulee myös ladattava bensahybridi, joka kulkee pelkällä sähköllä 50 kilometriä.

Audilta on tulossa myös täysin uudet Q6- ja Q8-mallit. Tänä vuonna nähdään lisäksi päivitetty A8 ja ensi vuonna A7:n tuorein versio.

Lähde: Autocar

***

Range Rover Velar: Brittiläinen haastaja saksalaiselle premiumille 3:37

Lue myös:

    Uusimmat