Audi Q-perheen uusi jäsen tuotantoon 2016

Audi on vahvistanut tuovansa uuden pikkumaasturin markkinoille vuonna 2016. Nimekseen Q1 saava malli tulee vahvistamaan Audin Q-tuoteperhettä, johon tällä hetkellä kuuluu Q3, RS Q3, Q5, SQ5 ja Q7. Näistä malleista Q5 on ylivoimaisesti suosituin ja sen tuotantomäärä on yli puolet kaikista Q-perheen autoista.

Audi Q1 tulee sijoittumaan Q3:n alapuolelle ja hinnan odotetaan asettuvan hyvin tarkasti samassa sarjassa kilpailevan Mini Countrymanin tasolle. Ennakkomaistiainen uudesta mallista nähtiin jo vuonna 2012 Pariisin autonäyttelyssä nimellä Audi Crosslane Coupe.

Q1 on osa laajaa katumaasturimallien strategiaa ja tärkeä osa merkin kasvustrategiaa. Audilta vahvistettujen tietojen mukaan Q1 tulee pohjautumaan muuntautuvalle MQB-pohjalevylle, jolle valmistetaan muun muassa viimeisin Audi A3. Uusi pikkumaasturi tullaan valmistamaan A3, A3 Sportback, A4 ja A5 mallien kanssa Ingolstadtin tehtaalla.

Maasturien osuus Audin mallivalikoimasta on tällä hetkellä noin 28 prosenttia ja luvun odotetaan nousevan yli 35 vuoteen 2020 mennessä. Yhtiöstä on aikaisemmin kerrottu, että he haluavat kasvattaa mallivalikoiman 49 mallista yli 60 malliin vuoteen 2020 mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat