Asunnon äänieristys

Miten pystyy parantamaan alakerran asunnon äänieristystä? Yläkerrasta kantautuu kaikki kantapäänpaukutukset parkettiin. Onko kattoon asennettavilla "styroksilevyillä" mitään merkitystä? Miten voi tiivistää ovia, niin ettei ääni kantaudu oven läpi huoneesta toiseen? Mitä vastaus kysymykseen äänieristyksestä lastenhuoneessa tarkoitti, kohdassa "ääntä voi eristää sopimuksin tai ajoittamalla tiettyyn ajankohtaan"? Jos naapuri ei sopimuksiin suostu tai haluaa muuten ärsyttää, niin tuollainenhan vaan lisää meteliä!

Yläkerrasta kuuluvaa meteliä (lattian läpi kuuluvaa paukutusta) vastaan ei ole muuta tehokasta keinoa kuin rakentaa toinen huone olemassa olevan huoneen sisälle. Sisimmäinen huone ei saa olla mitenkään kosketuksessa varsinaisiin katto-, seinä- tai lattiarakenteisiin. Mineraalivillaeristys rakenteiden väliin. Sisimmäinen huone tehdään siis ikään kuin kelluvaksi. Äärettömän hankala ja kallis tapahan se on ääntä eristää, mutta kun tuo asia tuntuu jatkuvasti ihmisiä askarruttavan, niin tämä on ainoa tehokas keino.

Edelleen peräänkuulutan vaikuttamista äänen lähteeseen keinolla tai toisella. On huomattavasti helpompaa estää ääntä syntymästä, kuin jo synnytettyä ääntä kuulumasta. Kerrostaloasuntojen välillä on olemassa tietyt ääneneristysvaatimukset ja elleivät ne täyty, on yhtiö velvollinen tekemään parannuksia asia korjaamiseksi. Jos yhtiö ei ole halukas moiseen toimenpiteeseen, on olemassa mahdollisuus hoitaa asia lakiteitse. Niiden asioiden neuvomiseen ei minun ammattitaitoni sitten enää riitäkään.

Styroxin laittaminen kattoon ei paranna ääneneristävyyttä minkään vertaa. Jos aiot tiivistää tavallisia pahvikennoväliovia, haaskaat siinäkin aikaa ja rahaa. Normaali väliovi ei ole kuin näkösuoja, ääneneristyksen kannalta sillä ei ole merkitystä. Suosittelisin kaikille äneneristysasioista kiinnostuneille esim. Gyprocin äänikirjan hankkimista. Luettuanne sen ymmärrätte minkälaisen ongelman kanssa olette tekemisissä.

Lue myös:

    Uusimmat