Asiantuntijoiden vinkit: Näin lataat iPhonen akun täyteen nopeammin

Älypuhelimet ovat mainio keksintö ja avuksi monessa tilanteessa. Mutta kukapa ei olisi joutunut toisinaan kiroamaan omaa puhelintaan. Akku kun tuppaa liiankin usein kulumaan punaisen puolelle juuri kriittisimmällä hetkellä.

On kuitenkin olemassa käteviä niksejä, joiden avulla iPhonen saa ladattua nopeasti ja tehokkaasti silloin, kun laturi on käytössä vain hetkellisesti ennen kuin matka jatkuu.

Business Insiderin mukaan tehokkain keino ladata iPhonen akkua on laittaa puhelin lentokonetilaan latauksen ajaksi. Tämä estää puhelinta liittymästä tarjolla oleviin Wi-Fi-verkkoihin ja ottamasta yhteyttä vapaana oleviin Bluetooth-laitteisiin. Nämä toiminnot kuluttavat akkua nimittäin melkoisesti.

Wi-Fi-yhteys käyttää kuitenkin mobiiliverkkoa vähemmän virtaa. Kannattaa siis tilanteen salliessa aina suosia Wi-Fi-yhteyttä.

Alhaisen virran tila tehostaa myös latausta, sillä se vähentää kulutusta näytön osalta. Asetus sammuttaa myös muita taustalla pyöriviä ja akkua kuluttavia ohjelmia. Toisaalta sijaintipalveluiden ja tärinähälytyksen laittaminen pois päältä voi myös tehostaa akun latautumista.

Hyvä keino vauhdittaa latausta on laittaa push-ilmoitukset pois päältä. Tällöin puhelimeen ei tule niitä ihmeellisiä viestejä, merkkejä ja ääniä, jotka ilmoittavat esimerkiksi sähköpostin saapumisesta.

Toiset kehottavat käyttämään iPhonen latauksessa iPadin laturia, jonka teho on huomattavasti puhelimen omaa laturia parempi. Osa käyttäjistä kuitenkin varoittaa tehokkaan pikalatauksen aiheuttavan pidempiaikaisia haittoja.

Testattuaan iPhonen lataamista yllämainittuja keinoja hyödyntäen, Business Insider selvitti, että eron huomasi jo kymmenessä minuutissa. Vinkkien avulla iPhonen akun sai ladattua 10 prosenttiin, kun normaalissa lataustilassa olevan akun teho jäi 5 prosenttiin. 

Lähde: LAD Bible, Clark

***

0:52

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja