Asiantuntijat ylistivät Mestarien liigassa debytoinutta suomalaistuomaria – Mikael Forssellilta erityishuomio yhteen asiaan: "Hyvin tehty"

Suomalainen Mattias Gestranius toimi keskiviikkoiltana päätuomarina Atletico Madridin ja AS Monacon välisessä jalkapallon Mestarien liigan ottelussa. Gestranius sai Mestarien liiga -debyyttinsä jälkeen C Moren asiantuntijoilta Petri Pasaselta ja Mikael Forssellilta kehut.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Moressa

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun!

C Moren sivulle pääset tästä

Gestranius näytti ottelussa varoituskorttia peräti seitsemän kertaa. Atletico Madridin Stefan Savicin hän ajoi loppuhetkillä ulos, kun tämä otti toisen varoituksensa torjumalla pallon rangaistusalueella kädellään.

– Korttia pitää näyttää silloin, kun on aihetta siihen. Minulla jäi tosi hyvä kuva hänen suorituksestaan. Jämäkkä olemus, jolla hän johti sitä peliä, Petri Pasanen suitsutti.

Forssell kiinnitti erityishuomiota siihen, miten pelaajat ottivat Gestraniuksen tuomiot vastaan.

– Minusta oli hienoa nähdä, että silloin kun hän jakoi oikeutta – eli antoi keltaisen kortin tai varoitti muuten vaan – pelaajat hyväksyivät sen. He tiesivät, että oli ollut rike tai jotain muuta, eivätkä alkaneet liikaa mussuttaa. Hyvin tehty, Forssell ylisti.

Atleticon 2–0-voittoon päättyneessä ottelussa oli kehissä kaikkiaan kuusi suomalaistuomaria: Gestraniuksen avustavina erotuomareina operoivat Jan-Peter Aravirta ja Mikko Alakare. Kentän päätyjen lisäerotuomarit olivat Antti Munukka ja Dennis Antamo, ja neljäntenä erotuomarina toimi Jukka Honkanen.

Mistä Pasanen jakoi Gestraniukselle pienen kriittisen huomion? Katso analyysit kokonaisuudessaan ylälaidan videolta.

Alla olevalla videolla Atletico Madridin Antoine Griezmann pyörittää päätään, kun Gestranius jakaa hänelle varoituksen.


Alla olevalla videolla Gestranius jakaa Atletico Madridin Stefan Savicille tämän ensimmäisen varoituksen.


Alla olevalla videolla Gestranius passittaa Savicin ulos.


Lue myös:

    Uusimmat