Asiantuntijat varoittavat uudesta auringonottotrendistä: "Se voi olla todella vaarallista"

Auringonottoon tiedetään liittyvän lukuisia terveysriskejä, mutta nyt tutkijat varoittavat uudesta auringonottotrendistä, joka saattaa olla se kaikista vaarallisin.

Jotkut meistä tekevät mitä tahansa saadakseen itselleen kauniisti päivettyneen ihon. Itseruskettavat ja aurinkoöljyt näyttäisivät kuitenkin olevan menneiden talven lumia, sillä nyt auringonpalvojien keskuudessa leviää uusi trendi, joka on saanut asiantuntijat huolestumaan.

Ihmiset ovat nimittäin ryhtyneet syventämään rusketustaan yllättävällä ainesosalla – Coca-Colalla.

Syövyttää ihon luonnollista suojakerrosta 

Kyseisessä trendissä rusketusta pyritään nopeuttamaan levittämällä kolajuomaa iholle öljyn tavoin. Logiikka on, että elintarvikeväriä sisältävä juoma luo iholle syvemmän, karamellimaisen rusketuksen.

Ihotauteihin perehtynyt tutkija Joshua Zeichner ei suosittele lisäämään juomaa iholle missään tilanteissa, sillä kola syövyttää ihon luonnollista suojakerrosta tehden siitä entistäkin alttiimman auringon vaaroille.

– Vaikka jotkut kokevatkin, että Coca-Cola voi nopeuttaa rusketusta, se voi olla todella vaarallista ja suosittelen pysymään siitä erossa, Zeichner toteaa.

– Koska virvoitusjuomat ovat happamia, niiden levittäminen iholle saattaa aiheuttaa tilapäistä tummumista tai ihon värjäytymistä. Se voi kuoria pois soluja ja auttaa UV-säteitä tunkeutumaan ihoon lisäten riskiä auringonpolttamiin. 

Kolajuoman käyttäminen ei asiantuntijan mukaan ole sen arvoista. Zeichner kehottaakin käyttämään auringossa suojakerrointa sisältävää aurinkovoidetta sekä suojaamaan ihoa varjoilla ja vaatteilla. 

Lähde: GoodtoKnow

***


Lue myös:

    Uusimmat