Mainos

Asiantuntijat paljastavat: Tämä on pahin virhe, jonka voit tehdä kyykätessä

Jos kyykkyasentosi on väärä, riski loukkantumisille ja vammoille kasvaa. 

Kyykky voi vaikuttaa todella simppeliltä ja yksinkertaiselta lihaskuntoliikkeeltä, mutta todellisuudessa se on melko monimutkainen liike, jossa ajatuksen täytyy pysyä koko ajan mukana. Jos asentosi on väärä, treeni ei mene perille ja loukkaantumisriski kasvaa.

Yhdysvaltalaisen kunto-ohjaaja Caitlin Rittin mukaan on olemassa yksi virhe, johon kyykätessä ei missään nimessä kannattaisi sortua. 

– Suurin virhe, jonka näen ihmisten tekevän yhä uudestaan ja uudestaan salilla on se, että paino pidetään liikaa varpailla, jolloin kantapäät nousevat ylös maasta, Ritt toteaa.

– Asiakkaat tulevat jatkuvasti luokseni ja valittavat polvikipua, ja heti kun saan heidät pitämään painon kantapäillä, polvikipu katoaa lähes aina, nainen lisää.

Kyykätessä paino tulee asettaa jalan keskiosalle

Loukkaantumisten ehkäisyyn perehtynyt valmentaja Liz Letchford on samaa mieltä siitä, että kyykätessä on erityisen tärkeää pitää paino poissa varpailta. Naisen mukaan tämä neuvo ei kuitenkaan tarkoita sitä, että varpaat tulisi saada nostettua irti lattiasta.

– Tämä biomekaaninen virhe on yksi yleisin syy polvi-, lantio- tai selkäkipuihin. Kyykätessä on tärkeää, että painopiste jaetaan koko jalalle, kantapään ja jalan keskiosan välisellä alueelle, nainen opastaa. 

Sen lisäksi, että painon jakaminen oikein vähentää loukkaantumisriskiä, se auttaa sinua saamaan treenistäsi kaiken hyödyn irti. Kun korjaat asentoa oikeaksi, saatat huomata pian, että tuloksia saattaa syntyä entistä nopeampaan tahtiin.

Lähde: Popsugar

Katso videolta Mailis Penttilän vinkit oikeaoppisen kyykkyasennon löytämiseen.

1:46

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.