Asiantuntijan vinkit: Näin saat muhkean chilisadon!

Viherasiantuntija Tuovi Mutanen tietää, miten chili innostuu antamaan runsaan sadon.

Chili on monen kotikasvattajan suosikki, sillä eri lajikkeiden kirjo on laaja ja tarjolla on niin helppoja kuin hieman haastavampiakin lajikkeita, jotka tarjoavat eri maku- ja tuoksuelämyksiä.

Mutta miten chilin saa kasvamaan kunnolla? Näin vinkkaa viherasiantuntija Tuovi Mutanen:

– Chilit vaativat muiden paprikoiden suvun lajien lailla pitkän kasvuajan, joten ne on esikasvatettava. Jos taimille on mahdollista antaa lisävaloa, voi siemenet kylvää jo helmikuussa. Jos lisävalon mahdollisuutta ei ole, kannattaa kylvöt jättää suosiolla maaliskuuhun, jolloin ikkunalaudallakin riittää luonnonvaloa. Tavanomaiset chilit eivät ole erityisen vaikeita kasvatettavia. Suurin haaste on tarjota Suomen kesässä niiden kotimaan Etelä-Amerikan olosuhteet: paljon lämpöä, valoa ja vettä. Käytännössä tämä vaatii kasvattamista sisätiloissa, kasvihuoneessa tai lavassa. Jos kesän lämpö loppuu kesken, jälkikypsyvät chilit tomaattien tapaan myös poimittuna. Myös koko kasvin talvettamista kannattaa kokeilla.

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja