Asiantuntija varoittaa: Suomalaisillekin tuttu suihkurutiini voi aiheuttaa ikäviä iho-oireita

Asiantuntijan mukaan suihkutottumusten muuttaminen voi olla ratkaisu ikäviin iho-oireisiin. 

Dermatologi Christie Kiddin mukaan akne on hyvin tyypillinen vaiva myös aikuisilla. Aknen aiheuttaa iholla luonnollisesti elävä Propionibacterium acnes -bakteeri, joka muuttuu aggressiivisemmaksi ja tulehtuu talirauhasten rasvahappojen avulla.

Vaivasta ei kuitenkaan tarvitse kärsiä, sillä naisen mukaan niinkin yksinkertainen asia kuin suihkussa käyminen voi parantaa ihosi kunnon hetkessä. 

Hoitoaine voi jättää iholle epäpuhtauksia 

Kiddin mukaan moni meistä toimii suihkussa tavalla, joka edistää aknen syntymistä etenkin selkään. 

– Useimmat meistä pesevät hiuksensa, levittävät hoitoainetta, ja hoitoaineen vaikuttaessa pesevät vartalonsa, Kidd toteaa.

Kun hoitoaine huuhdotaan päästä viimeisenä, se voi jättää iholle öljyjäämiä, jotka tukkivat ihohuokosia ja saavat ihosi kukkimaan. Kidd suositteleekin vaihtamaan pesurutiineja niin, että vartalo pestäisiin viimeisimpänä. 

Hoitoaineen huuhtelemisen jälkeen pitkät hiukset kannattaa sitoa kiinni, jonka jälkeen vartalon huolellinen, kaikki epäpuhtaudet iholta poistava pesu helpottuu. 

Aina puhdistaminen ei kuitenkaan auta, sillä aknen syntyyn vaikuttavat useat eri tekijät, kuten perinnöllisyys ja hormonit. Puhdistus ja ihonhoito ovat kuitenkin tärkeässä roolissa aknen hoidossa riippumatta siitä, mistä tämä ihovaiva on peräisin. 

Lähde: Independent

***

Lue myös:

    Uusimmat