Mainos

Asiantuntija: Väkivalta halvaannuttaa Egyptin

Ruotsalainen Egypti-asiantuntija Hamdi Hassan pelkää muslimiveljeskunnan leirien hajottamisen halvaannuttavan Egyptin poliittisen elämän pitkäksi aikaa.

– Tällä voi olla erittäin suuret seuraukset. Poliittisen prosessin halvaantuminen pitkittyy ja hyvin tärkeät suhteet muuhun maailman – ei vähiten EU:hun – vaarantuvat, jos hallitus väkivalloin ajaa tärkeän poliittisen ryhmän sivuraiteella, Hassan arvioi Dagens Nyheterin haastattelussa.

Hassanin mukaan syrjäytetyn presidentin Mohamed Mursin kannattajat kieltäytyivät vapaaehtoisesti lähtemästä leireistään, koska väliaikainen hallitus on torjunut heidän ehdottoman vaatimuksensa.

– Muslimiveljeskunta vaatii, että järjestön johtohenkilöt saavat syytesuojan, koska he pelkäävät, että heidät tuomitaan pelkästään poliittisin perustein. Sen lisäksi he haluavat takeet siitä, että järjestön omaisuutta kunnioitetaan

Hamdi Hassan kuvaa muslimiveljeskuntaa upporikkaaksi järjestöksi, jonka kannattajiksi lukeutuu monia Egyptin rikkaimmista miehistä. Hassan arvelee hallituksen virkamiesten paraikaa pohtivan juridisia keinoja päästä organisaation rahoihin käsiksi.

Tämänpäiväisten katutaisteluiden merkitys on Hassanin suuri sen vuoksi, että nyt on ensimmäistä kertaa kysymys muslimiveljeskunnan ja hallituksen avoimesta konfliktista.

– Aikaisemmat yhteenotot ja levottomuudet ovat olleet veljeskunnan ja alemman poliisijohdon välisiä, Hassan arvioi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.