Mainos

Asiantuntija: Auerin ja Kukan tuomiot ovat kovia

Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen pitää Anneli Auerin tapausta poikkeuksellisena.

Anneli Auer ja hänen entinen miesystävänsä Jens Kukka saivat rikosoikeuden professori Matti Tolvasen mukaan kovat tuomiot.

– Tässä on tietysti useita rikoksia. Teoreettisesti enimmäisrangaistus näistä rikoksista on 13 vuotta ja siihen nähden 10 vuotta on kova tuomio, seitsemän vuottakin on varsin kova. Tosin pitää muistaa että tämä on äänestysratkaisu. Ero enemmistön ja vähemmistön välillä on aika suuri, sanoo rikosoikeuden professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta.

Suurin osa tapauksen todistajista on ollut psykologian ja psykiatrian asiantuntijoita, joiden kuulemisella on pyritty selvittämään asianomistajien haastatteluissa antamien kertomusten luotettavuutta.

– On hyvin tavanomaista, että lapsiin kohdistuvissa rikoksissa lasten kertomuksia ja niitä analysoineiden asiantuntijoiden perusteella asia ratkaistaan. Äärimmäisen vaikea tehtävä tietysti.

Oikeudenkäynti käytiin suljetuin ovin, mutta Auer itse olisi toivonut avointa oikeudenkäyntiä. Tuomio sisältää tuollaisia arkaluonteisia tietoja useisiin lapsiin kohdistuneiksi väitetyistä seksuaali- ja pahoinpitelyrikoksista.

–Ehkä Auer katsoi, että se olisi hänen etunsa mukaista että tiedettäisiin mistä on kysymys. Mutta aina kun on kysymys lapsista, lasten etu menee syytetyn toiveiden edelle, Tolvanen sanoo.

Anneli Auerin tapaus on Suomen rikoshistoriassa poikkeuksellinen jo kestonsakin puolesta.

– Myös se, että murhasyytteen hylkäämisen jälkeen tulee näin vakava uusi juttu esille on todella poikkeuksellista. En muista yhtään vastaanvanlaista juttua.

(MTV3)

Katso Jarkko Sipilän juttu (Seitsemän uutiset 29.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.