Aseistautuneet miehet valtasivat meksikolaiskaupungin lähes kolmeksi päiväksi – "Polttivat kaikki talot"

Aseistautuneet miehet valtasivat meksikolaiskaupungin lähes kolmeksi päiväksi – "Polttivat kaikki talot" 0:49
Katso video: Tällaista tuhoa miehet saivat aikaan.

Tuhannet asukkaat pakenivat meksikolaiskaupungista, kun kymmenet aseistautuneet miehet valtasivat sen kadut 5.–7. kesäkuuta.

Chiapasin osavaltiossa Etelä-Meksikossa sijaitsevan Tilan kaupungin asukkaat joutuivat viime viikolla silmittömän jengiväkivallan uhreiksi.

Kaikki noin 4000 asukasta pääsivät pakenemaan vasta kun hallituksen sotilasjoukot saapuivat paikalle lähes kolmen päivän sekasorron jälkeen.

Turvallisuussyistä nimettömänä pysyttelevän silmännäkijän mukaan miehet alkoivat ensin ampumaan ympärilleen ja rupesivat sitten polttamaan taloja. Myös hänen kotinsa ja kaksi autoa poltettiin valtauksen aikana.

– Seuraavana päivänä he palasivat, ja polttivat kaikki jäljellä olevat talot, hän kertoo sotilasasuihin pukeutuneista miehistä.

Muut silminnäkijät kertoivat uutistoimisto Reutersille, että monet hyökkääjistä, jotka eivät olleet peittäneet kasvojaan, näytti olevan alaikäisiä.

Raporttien mukaan he olivat ryöstäneet kauppoja, sytyttäneet autoja tuleen ja yrittäneet murtautua taloihin sisään.

Monet kaupungin asukkaista ohjattiin suojatiloihin, joissa valtaosa nukkuu edelleen matoilla maassa.

Hallituksen joukot partioivat nyt kaupungin tyhjillä kaduilla, mutta harva asukas haluaa enää palata kotiinsa.

Monista meksikolaisyhteisöistä on tullut aavekaupunkeja, kun ihmiset ovat paenneet jengiväkivaltaisuuksia turvallisuuden toivossa.

Chiapasin osavaltiossa on viime aikoina käyty valtasotaa kahden merkittävän kartellin välillä. Asukkaiden mukaan kartellien jäsenillä on ollut tapana kiristää heiltä rahaa väkivallalla uhaten.

Lue myös:

    Uusimmat