Arvostelevatko sukulaiset elämääsi? Näin selviät joulun pyhistä loukkaantumatta

No, missäs poikaystäväsi on? Joko sinulla on uusi työ? Sukulaisten harkitsemattomat sanat voivat muuntua arvosteleviksi ja ahdistaviksi. Näin pääset eroon ahdistuksen tunteista.

Joulun pyhät ovat yhdessäolon aikaa. Sukulaisten ja ystävien jatkuva tapaaminen voi aiheuttaa paitsi onnen, myös katumuksen ja ahdistuksen tunteita. No, missäs poikaystäväsi on? Joko sinulla on uusi työ? Kauankos oletkaan nyt ollut työttömänä…

Sukulaisten harkitsemattomat sanat ja hyväntahtoiset utelut voivat muuntua arvosteleviksi ja ahdistaviksi. Tiedusteluista ei kuitenkaan kannata ahdistua, Tinybuddha.com neuvoo.

Älä pyörittele negatiivisia kommentteja päässäsi

Ainoa ihminen, joka tuntee sinut, olet sinä itse. Jokaisella on tietty idea tai kuva sinusta, mutta heidän ajatuksensa tai määritelmänsä eivät edusta todellista sinua.

Omasi on se ainoa mielipide, jolla on väliä. Olo alkaa tuntua hyvin pieneltä, kun joutuu työpaikkaa tai raskautta tivaavien tätien tulitukseen. Vaikka muut eivät ymmärtäisi tai tukisi päätöksiäsi, sinulla on silti oikeus niihin. 

Älä pyörrä päätäsi vain siksi, että äitisi tuhahtaa mieliteoillesi. Haluaisitko sinä, että hän käyttää koko elämänsä vain sinua miellyttääkseen? Aivan – et.

Älä suotta pyörittele negatiivisia sanoja tai arvostelevilta tuntuvia kommentteja päässäsi viikkokausia. Luuletko, että tätisi tai hänen aviomiehensä miettivät (heidän mielestään) surkeaa työpaikkaasi vielä vappunakin? Eivät taatusti mieti, joten lakkaa sinäkin uhraamasta aikaasi heidän ohimennen heittämilleen kommenteille.

Muista, että on helppo etsiä negatiivisuutta myös sieltä, missä sitä ei ole. Jos olet epävarma parisuhteestasi tai lomamatkasi kohteesta, muiden puheet saattavat alkaa kuulostaa tuomitsevilta, vaikka ne eivät sitä olisikaan. Jos haluat rehellisen mielipiteen, kysy sitä – älä arvaile ja tee tulkintoja asioista, joista et ole varma.

Muista, että avoimella asenteella elämä on hauskempaa. Jos sukulaisesi eivät siihen pysty, harmi heille. Ainakin sinua odottaa aivan uusi, jännä työ tai erilainen parisuhde, koska uskalsit ottaa lopputilin tai erota. Hyvä, sinä!

Anna anteeksi – näin se onnistuu!Lue myös:

    Uusimmat