Ärsyttävätkö naapureiden jouluvalot? Näin suomalaiset vastasivat!

Jouluvaloja alkaa näkyä suomalaisten parvekkeilla ja pihoilla yleensä lokakuun tienoilla.

MTV Lifestyle kysyi lukijoiltaan, milloin heidän mielestään on hyvä aika ottaa jouluvalot esille. Entä ärsyttävätkö naapureiden aikaisin laitetut valot? Vastaukset olivat varsin yksimielisiä. 

”Saa laittaa vaikka heti, kun on pimeää! Jouluvalot eivät syrjäseudulla haittaa eikä niitä ole liikaa!”

”Kiva vaan katsoa, kun on valoja naapureillakin ja laittaa saa milloin haluaa. Lokakuussa itse laittelin, kun on niin pimeää.”

”Ei ärsytä, jouluvalothan ovat kaamosvalot myös. Itse en vain pidä monivärisistä tai värillisistä jouluvaloista, mutta kukin saa valoja pitää jos haluaa. Maaliskuu alkaa tosin olla jo aika myöhäistä pitää jouluvaloja. Jouluvalot voi mielestäni laittaa siinä vaiheessa, kun kelloja käännetään syksyllä ja illat pimenevät aikaisemmin.”

”Jouluvalot voi laittaa esille juuri silloin kun itsestä siltä tuntuu! Itse yleensä alamme pikkuhiljaa lisäilemään valoja heti syys-lokakuun vaihteessa, kun illat alkavat pimetä. Ei nyt heti mitään joulupukkisiluetteja tai tähtiä, ne laitetaan sitten marraskuun puolessavälissä. Itselläni on kaikissa ikkunoissa paljon valoja, naapureita varmasti ärsyttää, mutta minua ei ärsytä. Katselen mielelläni naapureidenkin valoja, jos niitä vain rohkeasti uskaltaisivat laittaa!”

”Ei ärsytä! Se on jokaisen oma asia, milloin valot laittaa. Itseäni ainakin valot ilahduttavat pimeydessä lenkkeillessä, ja poikakin on ihmeissään valoista.”

”Jokainen saa mielestäni laittaa kaamosvalonsa silloin kun itse haluaa, elleivät ne nyt suoraan naapurin makuuhuoneen ikkunan edessä ole vilkkumassa. Kun asuu katuvalojen ulottumattomissa, niin pienikin led-lamppujen tuike on parempi kuin säkkipimeä.”

”Ei se laittaminen, vaan niiden pois ottaminen. Joillakin se vaan venyy, kevääseen…”

”Jouluvalot saa minun puolestani ripustaa juuri silloin, kun itsestä hyvältä tuntuu. Eilen ostin uuden ledivalosarjan, viikonloppuna ripustan.”

”Niiden nimi pitäisi muuttaa kaamosvaloiksi, ja ne voisi laittaa, kun illat alkavat pimentyä.”

Lue myös:

    Uusimmat