Apu: Husissa kehotettu säästämään kertakäyttöisiä suojatarvikkeita ja pesemään niitä

HUS:n infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen kertoo faktoja koronaviruksen tarttumisesta – voiko kuuman veden juominen estää tartuntaa?"Voi helpottaa nieluoireita" 6:15
Videolla Husin infektiosairauksien ylilääkäri kertoo faktoja koronaviruksen tarttumisesta.

Husissa on myös kadonnut suojavälineitä, mistä on tehty rikosilmoitus.

Apu-lehti kertoo saaneensa haltuun Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) sisäistä sähköpostiviestintää, jossa henkilökuntaa on kehotettu säästämään koronaviruksen hoidossa tarvittavia suojavälineitä ja pesemään kertakäyttöisiä suojia.

Husin henkilöstöä on ohjeistettu sähköpostitse ainakin pesemään tai desinfioimaan kertakäyttöiset silmäsuojaimet. Ohjeiden mukaan visiirejä, suojalaseja ja käsidesipulloja ei saa heittää roskiin, ja niiden uudelleenkäyttöä selvitetään.

Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoo Avulle, että tarvikkeista ei ole vielä pulaa, vaan kyse on rajallisen varaston säästämisestä. Mäkijärven mukaan kertakäyttöisten silmäsuojainten desinfektiosta tai pesusta on keskusteltu kansallisesti sosiaali- ja terveysministeriön ja asiantuntijoiden kanssa.

– On viisasta jo tässä alkuvaiheessa monikäyttää näillä ohjeilla, koska se on käsityksemme mukaan turvallista, Mäkijärvi sanoo.

Husissa on myös viestien mukaan kadonnut tiettyjä suojavarusteita, esimerkiksi suu-nenäsuojuksia, suojavarusteita ja käsidesiä. Asiasta on tehty rikosilmoitus.

Lue myös:

    Uusimmat