Applen autosta tulossa sittenkin totta? Napannut jo kymmeniä Teslan työntekijöitä – nyt lähti huippumuotoilija

1:10
Suomalainen Martti on ensimmäinen robottiauto, joka pärjää myös lumisella tiellä.

Applen autoprojekti saattaa tuoreimpien tietojen valossa olla sittenkin hengissä. 

Ilmoitusta Applen autosta odotettiin vuosia kuin kuuta nousevaa. Loppujen lopuksi kävi ilmi, että cupertinolaisjätti oli päättänyt keskittyä pelkän autonomisen teknologian kehittämiseen perinteisille autovalmistajille ja luopunut kokonaan täysin oman auton kehittämisestä.

Syy täysin oman auton kuoppaamiseen oli New York Timesin mukaan yhtiön sisäiset ristiriidat. Applen Steve Zadesky, autoprojektin entinen johtaja, oli vahvasti osittain autonomisen, perinteisen auton kannalla, kun taas muotoilujohtaja Jonathan Ive tähtäsi koko autoilun käsitteen mullistamiseen. Molemmilla näkemyksillä oli Applen sisällä kannattajansa, mikä lehden mukaan aiheutti valtavasti kitkaa yhtiössä.

Kesällä 2017 Apple vahvisti keskittyvänsä kehittämään autonomisen ajamisen mahdollistavia järjestelmiä perinteisille autovalmistajille. Huhut Applen omasta autosta eivät ole koskaan kuitenkaan laantuneet, ja viimeisimmät tiedot lisäävätkin vettä myllyyn entisestään.

Apple on nimittäin vahvistanut rivejään Teslan Andrew Kimillä, joka on työskennellyt Model 3:n, Semin, tulevan Roadsterin kuin vielä täysin varjoissa olevan Model Y:nkin parissa johtavana muotoilijana. Vuonna 1991 syntyneen Kimin LinkedIn-profiilin mukaan hän työskentelee Applella niin ikään muotoilijana.

Kim ei ole myöskään ainoa Applen tekemä kaappaus Teslalta. Pelkästään tämän vuoden tammikuun ja elokuun välisenä aikana Tesla menetti 46 työntekijäänsä teknologiajättiläiselle.

Lähde: The Verge

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja