Apple rekisteröi Euraasian talouskomission tietokantaan 11 uutta iPhone-mallivarianttia – tämän verran tulevista iPhoneista jo tiedetään

Applen tulevat iPhone-mallit ovat ilmestyneet Euraasian talouskomission laitetietokantaan, kertoo 9to5Mac-sivusto.

Tietokantaan on nyt lisätty ”Apple-älypuhelimet” mallikoodeilla A2111, A2160, A2161, A2215, A2216, A2217, A2218, A2219, A2220, A2221 ja A2223.

Yhteensä eri mallikoodeja on siis 11 kappaletta. Näissä on kyse perinteisesti eri markkina-alueille tarkoitetuista sekä eri yksityiskohdilla esimerkiksi SIM-korttipaikkojen määrän osalta varustetuisa varianteista.

Applelta odotetaan tänä syksynä kolme uutta iPhone-mallia. Uudet mallit ovat suorat seuraajat nykyisille iPhone XR:lle, iPhone XS:lle ja iPhone XS Maxille. XS-mallien seuraajat ovat koodinimiltään aiemmin raportoidusti D43 ja D44 ja iPhone XR:n seuraaja N104.

Apple rekisteröi laitteita Euraasian talouskomission tietokantaan yleensä joistakin viikoista muutamiin kuukausiin ennen laitteiden virallista julkistusta ja myyntiintuloa. Esimerkiksi tammikuun lopulla tietokantaan ilmestyi joukko uusia iPad-laitteita ja Apple julkisti uudet iPad minin ja iPad Airin 18. maaliskuuta.

Design uusissa malleissa tulee säilymään pitkälti ennallaan lukuun ottamatta takakamera-alueen muutoksia. Kohouma on uutuuksissa muuttumassa neliön muotoiseksi. Ainakin huippu-iPhoneissa korotettu alue voi raportoidusti olla samaa lasipalaa kuin muu takapinta.

Luotettavaksi osoittautunut OnLeaks on julkaissut kaikista kolmesta tulevasta iPhone-mallista alta löytyviä mallinnoskuvia (iPhone XR:n seuraaja, iPhone XS ja XS Maxin seuraajat)

Kaikki seuraavan sukupolven iPhone-mallit tulevat saamaan edeltäjiinsä verrattuna yhden lisäkameran. iPhone XS:n ja XS Maxin seuraajissa takakameroita tulee olemaan siis kolme ja iPhone XR:n seuraajassa kaksi. Huippumalleissa uusi lisäys on ultralaajakulmakamera. Lisäksi pääkameran ohella mukana tulee olemaan yhä telekamera, myös iPhone XR:n seuraajassa.

iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin seuraajat ovat noin puoli millimetriä paksumpia raporttien mukaan.

Aiempien paljastusten perusteella Apple tulee lisäämään uutena ominaisuutena käänteisen langattoman latauksen, joka mahdollistaa langatonta latausta tukevan AirPods-kotelon sekä muiden laitteiden lataamisen asettamalla ne iPhonen takapinnan päälle. Applen on raportoitu samalla kasvattavan myös akkujen kapasiteettia uusissa iPhone-malleissa.

Muita uusiin iPhoneihin odotettavia uudistuksia ovat parannettu Face ID -kasvojentunnistus, etukameran tarkkuuden kasvu 7 megapikselistä 12 megapikseliin sekä tietenkin uusi seuraavan sukupolven Apple A13 -järjestelmäpiiri, jonka tuotannon on kerrottu jo lähteneen käyntiin.

Apple on julkistanut uudet iPhonensa viime vuosina syyskuussa eikä toistaiseksi ole mitään merkkejä, etteikö sama aikataulu toistuisi tänäkin vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat