Apple pyysi anteeksi FaceTime-salakuuntelubugia – ryhmä-FaceTimen palauttava päivitys tulossa ensi viikolla

Apple on pyytänyt anteeksi aiemmin tällä viikolla paljastunutta vakavaa FaceTime-bugia, joka mahdollisti iPhone- ja Mac-käyttäjien salakuuntelun ja tietyin edellytyksin myös salakatselun sinä aikana, kun nämä eivät vastanneet saapuvaan FaceTime-puheluun tai hylänneet sitä.

Apple ratkaisi ongelman poistamalla tiistaina ryhmä-FaceTime-puhelut kokonaan käytöstä. Applen tuolloin tälle viikolle lupaaman ohjelmistopäivityksen kerrotaan nyt olevan tulossa ensi viikolla. Sen myötä FaceTime-ryhmäpuhelut ovat tulossa takaisin käytettäväksi.

Apple toi FaceTime-ryhmäpuhelut iPhonella ja iPadille alun perin 30. lokakuuta julkaistussa iOS 12.1 -käyttöjärjestelmäversiossa.

”Olemme korjanneet ryhmä-FaceTimeen liittyneen tietoturvavirheen Applen palvelimilla ja tulemme julkaisemaan ohjelmistopäivityksen ominaisuuden takaisin käyttöönottamiseksi käyttäjille ensi viikolla. Kiitämme Thompsonin perhettä bugin raportoinnista. Pahoittelemme vilpittömästi tilannetta asiakkaille, joita ongelma koski sekä kaikkia, jotka ovat olleet huolissaan tästä tietoturvaongelmasta. Arvostamme kaikkien kärsivällisyyttä tämän prosessin loppuunviemisessä”, kommentoitiin Applelta tänään.

Applea on kritisoitu hitaasta reagoinnista sille ilmoitettuun bugiin. Virheen löysi 14-vuotias poika, jonka perheen asioinnista Applen kanssa syntyi pienoinen farssi.

”Haluamme vakuuttaa kaikille asiakkaillemme, että niin pian kuin kehitystiimimme sai tietää yksityiskohdat bugin toistamiseen tarvittavista yksityiskohdista, he nopeasti poistivat ryhmä-FaceTimen käytöstä ja aloittivat työstämään korjausta. Olemme sitoutuneita parantamaan prosessia, jolla vastaanotamme ja käsittelemme näitä raportteja saadaksemme välitettyä ne oikeille ihmisille mahdollisimman nopeasti. Otamme tuotteidemme turvallisuuden erittäin vakavasti ja olemme sitoutuneita jatkamaan lunastamaan Applen asiakkaiden meille osoittamaa luottamusta.”

Apple on myös haastettu jo ainakin kertaalleen oikeuteen bugista, minkä lisäksi ainakin New Yorkin osavaltion syyttäjänlaitos tutkii tapahtunutta.

Lue myös:

    Uusimmat