Apple-pomo vihjasi haastattelussa uusista palveluista tänä vuonna – puettavat laitteet jo paljon isompi bisnes kuin iPodit ikinä

Applen toimitusjohtaja Tim Cook vihjasi Applelta olevan tulossa uusia palveluita CNBC-talousuutiskanavalla Jim Cramerin haastattelussa tämän Mad Money -ohjelmassa.

Applen ympärillä on ollut paljon kuhinaa viime viikolla annetun tulosvaroituksen jälkeen. Apple kertoi sen liikevaihdon jääneen loppuvuonna aiemmin ohjeistetun 89-93 miljardin dollarin sijaan vain 84 miljardiin dollariin. Pääsyyllinen pettymykseen myynnissä on iPhone-puhelinten myynninlasku Kiinassa loppuvuonna.

Sen sijaan palvelut ovat olleet Applen liiketoiminnan valopilkku viime viikkoina – niin myös loppuvuonna, jolloin ne tuottivat Applen mukaan jo 10,8 miljardin dollarin liikevaihdon. Kasvu on ollut jatkuvaa, kun Applen laitteiden käyttäjämäärä on jatkuvasti jatkanut kasvuaan. Palvelut käsittävät muun muassa Applen ottaman osuuden App Store -myynnistä, iCloud-pilvitallennustilaukset, Apple Musicin ja iTunes-sisältömyynnin sekä myös Googlen maksut Applelle oletushakukoneen paikasta.

”Mitä tulee palveluihin, näette meidän julkistavan uusia palveluita tänä vuonna. Lisää asioita on tulossa. En halua kertoa mistä niissä on kyse enkä anna tarkkoja ennustuksia laajentamisesta ja niin edespäin. Mutta ne ovat asioita joista meillä on loistava fiilis, ja joiden kanssa olemme työskennelleet vuosia”, kommentoi Cook Jim Cramerin haastattelussa.

Applen odotetaan tänä vuonna muun muassa esittelevän omia alkuperäissisältöjään. Aiempien paljastusten perusteella osa sisällöistä on tulossa ilmaiseksikin katsottavaksi Apple-laitteilla mutta todennäköisesti tarjolle tulee myös jonkinlainen laajempi maksullinen tilauspalvelu, ”Applen Netflix”.

Lisäksi Applelta on odotettu myös mediatilauspalvelua, jossa yhdellä tilauksella saisi pääsyn useiden eri medioiden uutissisältöön. Ainakin tämä uusi palvelu lienee kuitenkin aluksi varsin tiukasti Yhdysvaltoihin keskittyvä.

Cook kommentoi haastattelussa lisäksi muun muassa Applen puettavia laitteita. ”Puettavat laitteet ovat pääasiassa Apple Watch ja AirPods”, totesi Cook. ”Liikevaihto puettavista laitteistamme on jo 50 prosenttia enemmän kuin mitä iPodilla oli huipussaan”, vertasi Cook menestystä Applen takavuosien hittituotteeseen, joka nosti Applen uuteen nousuun.

Tärkeä osa erityisesti Apple Watchia on sen jatkuvasti kasvanut fokus hyvinvointiin ja terveyteen. Aiemmin terveydenhuollosta suurena potentiaalisena bisneksenä Applelle puhunut Cook nosti sen esiin tälläkin kertaa.

”Liittyen terveydenhuoltoon ja hyvinvointiin, uskon tämän olevan alue, että jos mietit tulevaisuudessa ja katsot taaksepäin ja kysyt kysymyksen mikä on ollut Applen suurin panos ihmiskunnalle, niin kyseeseen tulee terveys”, kommentoi Cook.

Wathciin Apple on tuonut jo muun muassa EKG-sydänsähkökäyrämittauksen Yhdysvalloissa sekä laajemmin liikkumaan kannustavan aktiivisuusseurannan ohella muun muassa kaatumisen tunnistamisen, jonka jälkeen Apple Watch osaa soittaa tarvittaessa automaattisesti hätäpuhelun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja