Anu halusi kissan – tulikin kymmenen koiraa ja hurja somesuosio: Saammeko esitellä, mopoileva Micco Macconen, Pisnes-Pirkko ja muut hurmaavat karvapallerot

Pirkko-Liina vie äitinsä Saaran ja Taran ajelulle Miran Mersulla 0:34
Pirkko-Liina vie äitinsä Saaran ja Taran ajelulle Miran Mersulla

Kun Anu Virtanen aikoinaan haaveili ex-miehensä kanssa yhteisestä lemmikistä, ei hän vielä osannut arvata, että muutaman vuoden kuluessa hänestä tulisi kymmenen bichon frisé -koiran omistaja ja intohimoinen koiraharrastaja – ja että koirista tulisi sosiaalisen median superjulkkiksia.  

Mopoileva Micco Macconen


Pirkanmaalla asuvalla Anu Virtasella on 10 koiraa, ja he eivät todellakaan ole mitä tahansa koiria. Valkoisten karvapalleroiden joukosta löytyy nimittäin sisustajaa, mopoilijaa, bisnesosaajaa, insinööriä, vartijaa ja yksi missikin.

Anun pienimuotoisesta koiraharrastuksesta kasvoi intohimo, ja nyt hänen pesueeseensa kuuluu palkittuja Suomen muotovalioita, jotka ovat kaupan päälle somejulkkiksia. 

Anu halusi kissan – tulikin kymmenen koiraa

Kaikki alkoi siitä, kun Anu halusi ottaa lemmikikseen kissan. Hänen ex-miehensä oli kuitenkin allergikko, eikä kissan hankinta tullut kysymykseen. Seuraavaksi mietittiin koiraa.

– Ex-mieheni rupesi selvittämään koirarotuja ja kävi ilmi, että bichon tai vehnäterrieri allergisoivat vähiten. Näimme sitten yhden talon pihalla bichonin ja olimme heti yhtä mieltä siitä, että tuo se oikea rotu on. Pian varasimme pennun, mutta lopulta mies halusikin kaksi koiraa – molemmille omat, Anu nauraa.

Somejulkkis Ippe-koira näyttää parhaat tanssimuuvit 0:23
Anu Virtasen bichon frisé -koira Ippe Loman on somejulkkis, joka on voittanut muun muassa tanssikilpailun. Ippe tanssii videolla Neljänsuora-yhtyeen kappaleen tahtiin.

Seuraava yllättävä käänne tapahtui, kun Anu oli miehensä kanssa kahvittelemassa koirien kasvattajan luona. Mies heitti ilmoille ajatuksen, että koirat voitaisiin viedä näyttelyyn.

– Potkaisin miestä pöydän alla ja ajattelin, että ei ikinä! Nyt kuitenkin jokainen koirista käy näyttelyissä ja ovat vähintään Suomen muotovalioita kaikki. Osa kansainvälisestikin palkittuja, Anu kertoo ylpeänä.

"Haluan, että koirilla on hyvä koti"

Anun koirainnostuksen kasvamisen myötä kasvoi myös koirien määrä. Anu oppi trimmaamaan ja esittämään itse koiria näyttelyitä varten – näistä opeista hän haluaa kiittää erityisesti bichon-kasvattaja Jaana Kauppista

Kun uusia pentueita on syntynyt, niistä on ollut helppo jättää yksi lisää kasvavaan joukkoon. 

–  Yhdet pennut on ollut yleensä kerran vuodessa. Se on melkein ollut helpompaa jättää lupaavimmat kasvatit kotiin. Haluan, että koirilla on hyvä koti, enkä voi vaatia koiraa ostavilta, että he rupeavat käymään näyttelyissä, Anu perustelee. 

Micco Macconen, Ippe Loman, Pisnes-Pirkko, Töimies-Seppo, Bichonööri-Lasse

Mutta sitten itse superjulkkiksiin. Ketä nämä somen hurmanneet karvapallerot oikeastaan ovat ja miten heistä tuli kuuluisia?

Anu esittelee koiraperheensä jäsenet:

Salla: Porukan vanhin. Ollut nuoresta asti kekseliäs. Meillä on edelleen hellan sulakkeet pois päältä, koska Salla onnistuu jotenkin könyämään ja kiipeämään. Kerran hän tarjosi kaikille koirille tasolle unohtuneet mustikkapullat. 

Lasse: Mietiskelevä diplomi-bichonööri eli diplomi-insinööri. Kansainväline valio. Hän istuu, tuumaa ja suunnittelee, ennen kuin lähtee toimimaan. Lasse katsoo mielellän eläinohjelmia televisiosta. 

Micco Macconen: Porukan mopoilija, joka osaa myös laulaa. Suuri Michael Monroe -fani.

Pirkko: Pisnes-Pirkko yrittää myydä minut aina, kun on hänen inhoamansa kylpy- ja pesupäivä. Pirkko loukkaantuu syvästi ja sen nälkee silmistä. 

Saara: Saara on meidän vahtiva securitas. Jos joku tulee reviirille, niin Saara rupeaa haukkumaan. Saaralla on oma valvomo rappusilla, josta tulee hälyytyksiä useasti päivässä. 

Seppo: Seppo on töimies eli työmies. Seppo oli rahtarina kaverin rekkafirmassa. Viikon paras päivä on Sepon mielestä töipäivä. Nykyään Seppo on johtotehtävissä eli työnjohtaja.

Tara: Tara on jalkapalloilija,  ja kaikki Taran lapset myös rakastaa jalkapalloa. 

Mira: Mira on meidän missi. Hän käy missikilpailuissa, eikä mitään muuta teekään. Tykkää siitä, kun tukkaa laitetaan.

Ippe: Nykyään Ippe on kansainvälienn stailaaja, eli kansainvälinen valio. Ippe tykkää ajaa autoa, kuten Pirkkokin. Muut tykkäävät istua kyydissä. Ipen lempiväri on pinkki ja Ippe on innokas tanssimaan.

Lissu: Nuorin porukasta, 8 kuukautta vanha. Lissukin on aloittanut näyttelyuran. Lissu on stailannut jo yhden nurkan yläkerrassa, joten hän on tullut sukuunsa. Tunnetaan nimellä Lissu Loman.

Kaikki alkoi siitä, kun Anun ensimmäinen koira Ippe päätti stailata huoneen tapetit uusiksi. 

– Ippe repi tapetit seinästä pariin otteeseen, joten päätin lopulta ottaa hänet mukaan rautakauppaan valitsemaan uusia, hänelle mieluisia tapetteja. Ne saivat sitten jäädä seinään. Sitten Ippe oli myös sitä mieltä, että matot ovat aika tylsiä, jos niissä ei ole hapsuja, joten hän repi kanttinauhat pois. Näin hänestä tuli sisustaja Ippe Loman. 

Anun mukaan jokaisella koiralla on oma luonteensa ja persoonansa, joiden mukaan heidät on myös leikkisästi nimetty. Sosiaalisessa mediassa koirat ovat tulleet tunnetuksi hauskoista videoista ja kuvista, joissa he esimerkiksi tanssivat, ajavat autoa tai poseeraavat hassuissa asetelmissa. 

 – Välillä tulee outoa palautetta, että enkö voisi ostaa nallea, jonka voisi sitten pukea. Koirilla kun on kuvia varten asusteita.  Joku on joskus jopa kysynyt, että lyönkö koiria nyrkillä mahaan, että he pysyvät paikoillaan kuvissa. Haluan korostaa, että koiria ei voi pakottaa, eikä pakoteta mihinkään. Autoilusta otan kuvia silloin, kun he itse hakeutuvat autoon istumaan.Auto on kotona aitauksessa, koska Ippe haluaisi autoilla aina, Anu selventää.

Anun ylläpitämällä Whitemoonwalkerbichons-tilillä Instagramissa on tällä hetkellä lähes 1400 seuraajaa, Facebookissa fanittajia on yli 3000. Fanien pyynnöstä Anu myy myös verkkokaupassaan koiriin liittyviä fanituotteita.

Anun koirilla on myös julkkisfaneja ja esimerkiksi stailaajana tunnettu Ippe Loman on päässyt idolinsa Antti Ketosen kanssa piknikille. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat