Antin pyörä lähti pitkäkyntisen matkaan: Nokkela salapoliisityö toi pyörän takaisin kotiin

Neuvokkuus ja omatoimisuus toivat Antin varastetun pyörän takaisin kotiin.

Hyvin moni suomalainen on jossain vaiheessa elämäänsä joutunut pyörävarkauden uhriksi.

Yksi heistä on helsinkiläinen Antti, jonka pyörä varastettiin Viikinrannassa sijaitsevan kuntosalin pihalta tiistai-iltana.

Moni on joutunut Suomessa pyörävarkaan uhriksi. Uutisjuttu arkistosta alla: 

– Olin salilla tekemässä treeniä siinä puoli kuuden ja puoli seitsemän välillä illalla. Alkulämmittelyn aikana salin ovella kävi joku tuntematon tyyppi, mutta emme ajatelleet sitä sen enempää, Antti kertoo.

– Treenin jälkeen olin lähdössä kotiin eikä pyörää näkynyt enää missään. Etsimme, että jos se olisi kulkeutunut johonkin sivummalle, mutta jouduimme toteamaan, että pyörä oli lähtenyt pitkäkyntisen matkaan.

Pyörän arvo kaikkine lisävarusteineen kohosi pitkälti yli tuhanteen euroon, joten sen varastaminen harmitti Anttia suunnattomasti. Hän teki asiasta rikosilmoituksen poliisille ja kertoa tilanteesta myös vakuutusyhtiöön.

– Seuraavana aamuna päätin ihan piruuttani käydä tori.fi:stä katsomassa, että löytyisikö pyörääni sitlä ja sehän löytyi! Ei siinä kauaa ollut mennyt, kun ilmoitus oli laitettu puoli kymmeneltä, Antti kertoo.

Antin käyttämällä salilla on tiivis yhteisö ja hän kysyikin treenikavereiltaan, että lähdetäänkö ostamaan pyörä takaisin. Koska hänellä oli takuutodistus tallessa, hän pystyisi todistamaan, että pyörä on oikeasti hänen.

– Ystäväni lähtivät masinoimaan hommaa ja he ottivat myyjään yhteyttä, kun minä olin itse töissä. Saimme sovittua myyjän kanssa tapaamisen seuraavalle päivälle.

Antti ei suinkaan lähtenyt operaation täysin omin päin, vaan hän oli yhteydessä myös poliisiin.

– Soitin poliisin neuvontapuhelimeen ja kysyin, kuinka pitäisi toimia. Sieltä sanottiin, että kun tarkka tapaamisaika ja -paikka on tiedossa, niin silloin pitää soittaa hätäkeskukseen ja he yrittävät saada partion paikalle, mies selittää.

Antti lähti tapaamiseen ystävänsä kanssa ja toiset ystävät odottivat lähellä autossa.

– Poliisipartiolla ei ollut sillä hetkellä kovaa kiirettä, joten he tulivat myös paikalle ja odottivat sopivaa hetkeä vähän matkan päässä.

– Jätimme puhelinlinjan auki ja kun myyjä ja pyörä olivat paikalla, niin sanoin poliiseille, että heidänkin on hyvä aika tulla paikalle. Kauaa siinä hommassa ei nokka tuhissut, Antti kertoo.

Kaikki varusteet kypärää lukuun ottamatta olivat pyörässä paikallaan, ja kyseessä oli Antin oma pyörä. Varastettua pyörää myyneen miehen reaktio oli Antin mukaan melko olematon.

– Hänen ilmeensä oli melko pettynyt, mutta hän ei sanonut mitään.

Poliisi otti miehen kiinni varkaudesta epäiltynä.

Antti kertoo, että alkoi nokkelaan operaatioon siksi, ettei uskonut muuten saavansa pyöräänsä takaisin.

– Oman yleisen käsitykseni mukaan tämä taitaa olla aikalailla ainoa keino saada varastettu pyörä takaisin: seurailla netin myyntipalstoja, jos se ilmaantuisi sinne.

– Monesti pyörät viedään kauemmas sieltä, mistä ne on viety, mutta nyt kävi hyvä tuuri, kun sitä yritettiin kaupitella vain parinkymmenen kilometrin päässä.

Tulevaisuudessa Antti aikoo olla tarkkaavaisempi pyöränsä suhteen.

– Kyllä se tästä lähtien on aina kiinni tolpassa tai jossain muualla. Ikinä en enää jätä pyörää mihinkään irralleen, hän sanoo.

Antin nimi muutettu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja