Omistaja löysi varastetun pyöränsä myynti-ilmoituksen: Sopi treffit, jotka johtivat kymmenien pyörien löytymiseen – poliisilta nokkela vinkki pyörävarkaiden varalle

Omistaja löysi varastetun pyöränsä myynti-ilmoituksen, sopi tapaamisen ja poliisit odottivat tapaamispaikalla – katso, minkälaisia pyöriä poliisin haaviin jäi voron kiinni jäädessä 0:44
Helsingin poliisin mukaan noheva ja oma-aloitteinen käytös oli suuressa roolissa varkaan jäljille pääsemisessä – katso videolta, minkälaisia pyöriä poliisin haaviin jäi.

Helsingin poliisin mukaan polkupyörästä kannattaa tehdä tavalla tai toisella helposti tunnistettavan. Parhaassa tapauksessa se auttaa pääsemään pyörävarkaiden jäljille. 

Helsingin poliisi tiedottaa pyörävarkaudesta, joka sai yllättävän, mutta myös opettavaisen lopun. 

Kaikki sai alkunsa, kun polkupyörä varastettiin talon pihasta Helsingin Myllypurossa.

Etsinnän jälkeen pyörän omistaja löysi anastetun pyörän myynti-ilmoituksen ja sopi sitä kauppaavan henkilön kanssa tapaamisen. 

Yllätys oli suuri sekä myyjälle että poliisille

Tapaamispaikalle ei kuitenkaan mennyt pyöränomistaja vaan poliisi, joka otti kaupustelijan kiinni varkaudesta epäiltynä. 

Kiinnioton jälkeen poliisi suoritti kotietsinnän epäillyn asuntoon, joka oli kuin mikäkin pyörävarasto.

– Asunnosta takavarikoitiin yhteensä 30 anastetuksi epäiltyä polkupyörää tai polkupyörän runkoa sekä muita polkupyörän osia, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Outi Petersohn-Järvinen.

Tähän mennessä poliisi on selvittänyt kolmen takavarikoidun pyörän oikean omistajan. 

Poliisi kannustaa "tuunaamaan" pyörää

Helsingin poliisin mukaan pyöränomistajan nohevuuden ja oma-aloitteisuuden lisäksi pyörävarkaan jäljille päästiin tunnistettavan polkupyörän ansiosta. 

Siksi poliisi kannustaakin tekemään polkupyörästä tavalla tai toisella tunnistettavan ja helposti yksilöitäväksi. 

– Näin yksilöitävät tuntomerkit voi kirjata rikosilmoitukseen, jos kävisi niin ikävästi, että pyörä varastettaisiin, Petersohn-Järvinen neuvoo.

Lue myös:

    Uusimmat