Anthony Joshua poikkeuksellisen uhmakkaana: "Onnea vaan hänelle"

Näihin iskuihin vuoden nyrkkeilyottelu ratkesi 0:58
Tästä Anthony Joshuan ura lähti nousukiitoon: brittijätti tyrmäsi Vladimir Klitshkon keväällä 2017.

Ammattinyrkkeilyn raskaansarjan kolmea maailmanmestaruustitteliä hallitseva Anthony Joshua puolustaa mestaruusvöitään lauantaina, kun ukrainalainen Oleksandr Usyk asettuu britti-iskijää vastaan Tottenham Hotspur -stadionilla Lontoossa.

Ensimmäiseen koronaviruspandemian alkamisen jälkeiseen suureen stadionotteluun Britanniassa odotetaan yli 60 000:ta katsojaa. Suurotteluita totutusti edeltävä sanallinen mätkintä on saatu vauhtiin.

WBA-, IBF- ja WBO-liittojen mestaruuksia pitävän Joshuan oli määrä otella maanmiestään Tyson Furya vastaan, mutta kohuttu kohtaaminen kuitenkin tyssäsi erinäisiin ongelmiin. Joshua sai näin tyytyä otteluun kärkihaastajakseen rankattua Usykia vastaan. 

Usykille ottelu raskassarjassa on vasta kolmas, sillä hän vaihtoi alemmasta raskassarjasta raskassarjaan vuonna 2018. Uudessa luokassa ukrainalainen on voittanut Chazz Witherspoonin toissa vuonna ja Dereck Chisoran viime syksynä.

Yleensä ennakkouhmakkuuden osalta varovaisena pysyvä Joshua piikittelee vastustajaansa kokemattomuudesta.

– Kun (Evander) Holyfield tuli raskassarjaan, hänellä taisi olla kuusi ottelua ennen kuin hän iski mestaruusvyöstä. Usykilla on kaksi. Hän hyppää syvään päähän, Joshua sanoi BBC:n mukaan.

– Mutta onnea vaan hänelle. Hänen täytyy todella uskoa itseensä. Hän haluaa olla huipulla varhain. Parempi uida syvässä vedessä kuin kastella varpaitaan. No, silti voi hukkua. Jäädä virtauksen vietäväksi. Parempi hypätä syvään päähän ja yrittää selvitä, Joshua pohdiskelee vielä.

– Tämä on raskassarjaa, ja minä olen raskassarjan maailmanmestari. En pelaile pelejä. Olen täällä voittaakseni. 

Lue myös:

    Uusimmat