Leijonien kultahyökkääjä vaihtoi NHL-unelman tavoittelun SM-liigaan – "Täytyy kehittyä vielä aika paljonkin"

Leijonien riveissä maailmanmestaruuden voittanut Juho Lammikko yllätti monet, kun hän siirtyi Florida Panthersin NHL-organisaatiosta Oulun Kärppien riveihin. Lammikon mukaan päätös ensi kauden joukkueesta oli tarkkaan harkittu.

Lammikko solmi Kärppien kanssa yksivuotisen sopimuksen. Vielä viime kaudella Lammikko pelasi Floridan riveissä 40 NHL-ottelua. Monien yllätykseksi Lammikko ei jatkanut sopimustaan Floridan kanssa, vaan päätti palata Suomeen. Kärpät oli Lammikolle helppo valinta.

– Koin, että minun täytyy henkilökohtaisesti kehittyä jääkiekkoilijana vielä aika paljonkin, jos haluan vakituisesti joskus pelata NHL:ssä. Tiesin, että Oulussa on huippuorganisaatio. Se tuntui tässä kohtaa parhaalta, hyvä valmennus ja pystyn varmasti kehittymään siellä, Lammikko perustelee yllättävää päätöstään MTV Urheilulle.

Päätökseen vaikutti myös Jussi Jokisen, Janne Pesosen, Mika Pyörälän ja Lasse Kukkosen kaltaiset kokeneet kiekkotähdet, jotka ovat kokeneet pitkän uransa aikana kaikenlaista.

– Voin ottaa oppia monilta. Siellä on paljon kokeneita pelaajia, jotka ovat pelanneet pitkät ja hienot urat. Se on hieno ympäristö kasvaa. Sieltä on lähtenyt monta pelaajaa eteenpäin, Lammikko sanoo.

Floridassa ja Leijonienkin MM-miehistössä Lammikko esiintyi puolustavassa nelosketjussa. Oulussa 23-vuotiaan hyökkääjän tarkoituksena on tarrata enemmän kiinni myös kiekollisempaan rooliin.

– Olen viime aikoina tyytynyt vähän liikaa puolustavampaan pelitapaan. Nyt kokeillaan, jos pystyisin kehittymään silläkin saralla. Ei siitä ainakaan olisi haittaa, Lammikko naureskelee.

Lue myös:

    Uusimmat