Mainos

Entisen Leijonat-luotsi Erkka Westerlundin paljastus Torinon olympialaisista: "Se oli minulle käännekohta"

1:05:38
Videolla Erkka Westerlundin kertomus valmennusuransa käännekohdasta.

Leijonat olympiahopeaan vuonna 2006 Torinossa johdattanut Erkka Westerlund kertoi Suomi Areenassa valmennusuransa merkittävästä käännekohdasta.

Suomen jääkiekkomaajoukkue oli mukana Torinon olympialaisissa yhdellä kaikkien aikojen joukkueista. Se koki kuitenkin katkeran tappion finaalissa Ruotsille 2-3 numeroin. Kokemus muutti tuolloin Leijonia luotsannutta Westerlundia merkittävästi valmentajana.

– Oli kyllä melkoinen kokemus, Suomella oli henkisesti erittäin vahva ja terve joukkue, joka oli täynnä kokeneita pelaajia. Se oli oikeastaan minulle sellainen käännekohta. Käännyin silloin itse autoritäärisestä valmennuksesta ihmisläheisempään johtamistapaan, Westerlund kertoo.

– Pelaajat näyttivät sen ihan omalla esimerkillään, että minkälainen on hyvä pelaaja, yksilö ja joukkuepelaaja. Siitä tuli itselle sellainen tavoite, että tällaisia pelaajia haluan kasvattaa nuoremmista pelaajista. He olivat todella omatoimisia ja kaikki kehittäminen lähti pelaajista itsestään. He odottivat, että saivat analyysin ja videot pelistä. "Anna se tieto tänne!" he käskivät ja alkoivat keskustella keskenään siitä sekä kehittämään itse sitä peliä. Se oli aikaisemmin tapahtunut ulkoapäin valmentajan johdolla. Tässä tullaan juuri siihen, että jos sinulla on todella hyviä pelaajia, niin tällainen johtamistyyli toimii todella hyvin, Westerlund jatkoi.

Leijonat voitti keväällä MM-kultaa ja Westerlund näkee selvän turnausvoittoon johtaneen tekijän.

– Ei sitä tämänkeväistä voi muuten ymmärtää kuin, että se tulee henkisistä voimavaroista. Siellä oli niin kovia joukkueita, joita Suomi voitti. Sen on pakko tulla henkisistä voimavaroista ja yhdessä tekemisestä, Westerlund päättää.

Westerlund on toiminut Leijonien päävalmentajana kahteen otteeseen, vuosina 2004-2007 ja 2013-2014. Noina vuosina hän on saavuttanut kolme MM-mitalia ja kaksi olympiamitalia. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja