Anna Erikssonin elokuvalle kansainvälistä kunniaa – ehdolla parhaaksi esikoisohjaukseksi Venetsian elokuvajuhlilla

Laulajan tunnetun Anna Erikssonin esikoiselokuva tavoittelee parhaan esikoisohjauksen palkintoa Venetsian perinteisillä elokuvajuhlilla. M-elokuva on mukana myös kansainvälisessä kriitikkojen viikon kilpasarjassa.

Laulajana tunnetun Anna Erikssonin, 41, ohjaama elokuva M on valittu Venetsian kansainvälisen kriitikkojen viikon kilpasarjaan.

Elokuva on mukana myös kriitikkojen viikon kanssa rinnakkain järjestettävien Venetsian elokuvajuhlien Lion of the Future -sarjassa kisaamassa 100 000 dollarin arvoisesta parhaan esikoisohjauksen palkinnosta.

M on Erikssonin ensimmäinen pitkä elokuvaohjaus, joka saa Venetsiassa maailmanensi-iltansa. Elokuva käsittelee seksuaalisuuden ja kuoleman yhteyttä Marilyn Monroen kautta. Anna Eriksson näyttelee itse elokuvan pääosaa.

Settimana Internazionale della Critica -sarja kisataan 33. kertaa. Sarjassa esitetään yhteensä seitsemän Italian elokuvakriitikkojen liiton valitsemaa esikoiselokuvaa.

– Kilpasarjan radikaalein elokuva, kuvaillaan Erikssonin ohjausta kilpasarjan nettisivuilta löytyvässä tiedotteessa.

– M on haastava, rohkea ja vahva teos, joka rikkoo elokuvan raja-aitoja, valitsijaraadin puheenjohtaja Giona A. Nazarro perustelee valintaa Erikssonin Facebook-sivulla julkaistun postauksen mukaan.


Settimana Internazionale della Critica -sarjassa elokuvat kilpailevat 5 000 euron yleisöpalkinnosta sekä innovatiivimman ja teknisesti korkeatasoisimman elokuvan palkinnoista.

Venetsian elokuvajuhlat on yksi maailman vanhimmista elokuva-alan tapahtumista. Perinteikäs festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran 1930-luvulla.

Vuodesta 2013 asti tekeillä olleessa M-elokuvassa Eriksson käsittelee seksuaalisuuden ja kuoleman teemoja Marilyn Monroen inspiroiman M-henkilöhahmon kautta.

– M on tähänastisen urani haastavin ja minulle merkittävin työ. M on tehty täysin itsenäisesti ja omaan visioon uskoen, ja siksi tämä tunnustus tuntuu erityisen hyvältä, Eriksson iloitsee tiedotteessa.

M-elokuva saa Suomen-ensi-iltansa Helsingissä syyskuun lopulla järjestettävällä Rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestivaalilla.

Erikssonin elokuvan ehdokkuuksista Venetsiassa uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja