Mainos

Anna Erikssonin elokuvalle kansainvälistä kunniaa – ehdolla parhaaksi esikoisohjaukseksi Venetsian elokuvajuhlilla

Laulajan tunnetun Anna Erikssonin esikoiselokuva tavoittelee parhaan esikoisohjauksen palkintoa Venetsian perinteisillä elokuvajuhlilla. M-elokuva on mukana myös kansainvälisessä kriitikkojen viikon kilpasarjassa.

Laulajana tunnetun Anna Erikssonin, 41, ohjaama elokuva M on valittu Venetsian kansainvälisen kriitikkojen viikon kilpasarjaan.

Elokuva on mukana myös kriitikkojen viikon kanssa rinnakkain järjestettävien Venetsian elokuvajuhlien Lion of the Future -sarjassa kisaamassa 100 000 dollarin arvoisesta parhaan esikoisohjauksen palkinnosta.

M on Erikssonin ensimmäinen pitkä elokuvaohjaus, joka saa Venetsiassa maailmanensi-iltansa. Elokuva käsittelee seksuaalisuuden ja kuoleman yhteyttä Marilyn Monroen kautta. Anna Eriksson näyttelee itse elokuvan pääosaa.

Settimana Internazionale della Critica -sarja kisataan 33. kertaa. Sarjassa esitetään yhteensä seitsemän Italian elokuvakriitikkojen liiton valitsemaa esikoiselokuvaa.

– Kilpasarjan radikaalein elokuva, kuvaillaan Erikssonin ohjausta kilpasarjan nettisivuilta löytyvässä tiedotteessa.

– M on haastava, rohkea ja vahva teos, joka rikkoo elokuvan raja-aitoja, valitsijaraadin puheenjohtaja Giona A. Nazarro perustelee valintaa Erikssonin Facebook-sivulla julkaistun postauksen mukaan.


Settimana Internazionale della Critica -sarjassa elokuvat kilpailevat 5 000 euron yleisöpalkinnosta sekä innovatiivimman ja teknisesti korkeatasoisimman elokuvan palkinnoista.

Venetsian elokuvajuhlat on yksi maailman vanhimmista elokuva-alan tapahtumista. Perinteikäs festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran 1930-luvulla.

Vuodesta 2013 asti tekeillä olleessa M-elokuvassa Eriksson käsittelee seksuaalisuuden ja kuoleman teemoja Marilyn Monroen inspiroiman M-henkilöhahmon kautta.

– M on tähänastisen urani haastavin ja minulle merkittävin työ. M on tehty täysin itsenäisesti ja omaan visioon uskoen, ja siksi tämä tunnustus tuntuu erityisen hyvältä, Eriksson iloitsee tiedotteessa.

M-elokuva saa Suomen-ensi-iltansa Helsingissä syyskuun lopulla järjestettävällä Rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestivaalilla.

Erikssonin elokuvan ehdokkuuksista Venetsiassa uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja