Anna Eriksson julkaisee elokuvan Marilyn Monroesta: "Hyväksikäyttö, manipulointi ja vallan väärinkäyttö ovat iso osa työni sisältöä"

Anna Erikssonin työstämä kokeellinen elokuva Marilyn Monroesta julkaistaan syksyllä.

Anna Eriksson, 40, tekee uuden aluevaltauksen. Eriksson julkaisi Facebook-sivuillaan päivityksen, jossa kertoo työstäneensä neljän vuoden ajan tulevaa teostaan. Hänen suunnitelmissaan oli tehdä videotaideteos, mutta syntyikin 90 minuuttia kestävä kokeellinen elokuva.

– Olen vastannut teoksen jokaisesta yksityiskohdasta, ohjannut ja leikannut työn itse sekä säveltänyt musiikin ja luonut äänimaailman. Tämä on ollut valtavan työläs ja monella tapaa mullistava prosessi, täydellinen heittäytyminen tuntemattomaan, hän kirjoittaa.


Päivityksessään Eriksson kertoo teoksen nimen olevan M ja se käsittelee seksuaalisuuden ja kuoleman yhteyttä. 

– Tämä ikiaikainen yhteys on voimakkaasti läsnä populaarikulttuurin ilmiöissä, sen myyteissä ja ihanteissa. Siksi valitsin sen symboliksi näyttelijätär Marilyn Monroen, jota itse esitän teoksessa.

– Kun aloitin työskentelyn, en osannut kuvitellakaan, että elokuvan aiheet olisivat sen valmistuessa näin voimakkaasti ajankohtaisia. Hyväksikäyttö, manipulointi ja vallan väärinkäyttö ovat iso osa työni sisältöä, hän jatkaa. 


Eriksson rikkoi pitkän hiljaisuuden kuukausi sitten kertomalla Facebookissa palaavansa festarilavoille. Eriksson, 40, tekee tulevana kesänä kymmenkunta keikkaa kesäfestivaaleilla. 

Anna Eriksson nousi julkisuuteen vuonna 1995 esiinnyttyään Kiitorata-ohjelmassa. Erikssonin tunnetuimpia hittejä ovat Kun katsoit minuun ja Kaikista kasvoista.

Naisen uudesta aluevaltauksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat