Anita, 22, kertoo karmeista kokemuksistaan – äidin väkivaltaisuus ajoi lupaavan urheilu-uran tauolle: "He näkivät, että jokin on vialla"

Olympialaisissa vuonna 2018 Ruotsia edustanut taitoluistelija Anita Östlund on päättänyt pitää taukoa kilpailemisesta. Hän kertoi kammottavista kokemuksistaan kotimaansa mediassa. 

Östlund, 22, teki Ruotsissa läpimurtonsa vuonna 2017 jo 16-vuotiaana voittamalla maansa mestaruuden.

Seuraavana vuonna hän oli Moskovan EM-kisoissa kuudes ja olympiakisoissa Etelä-Koreassa sijalla 28. 

Luistelija kertoi hiljattain karmeista kokemuksistaan kotioloissaan. Östlundin äiti kohdisti tähän henkistä ja fyysistä väkivaltaa lapsuuden ja kasvuvuosien aikana. 

Östlund kertoi asioiden taustan Radiosportenin haastattelussa. Piina päättyi, kun tapahtumista tehtiin ilmoitus sosiaaliviranomaisille. Östlund ja hänen sisaruksensa asuivat jonkin aikaa turvakodissa. 

Äiti tuomittiin viime kesänä ehdolliseen vankeusrangaistukseen useista pahoinpitelyistä ja häirinnästä.

Luistelijanuorukainen on pysytellyt poissa kisanäyttämöiltä keskittyäkseen toipumiseensa. Hän on muuttanut Göteborgista Tukholmaan opiskelemaan psykologiaa. Jatko taitoluistelun parissa ei ole vielä varmaa.

– Olen pitänyt taukoa keskittyäkseni itseeni. En ole sanonut lopettaneeni, mutta katsotaan, miltä minusta tuntuu. Nyt keskittymiseni on toipumisessa, Östlund sanoi Efter Fem -ohjelmassa. 

– Ympärilläni on ollut upeita ihmisiä. Etenkin valmentajani, jotka ovat tukeneet minua vuosia. He näkivät, että jokin oli vialla, Östlund jatkoi. 

Lue myös:

    Uusimmat