Mainos

Android-käyttäjien vakava vaara yhä olemassa: Päivitä kaikki laitteet, mikäli päivityksiä on saatavilla

Viestintävirasto kehottaa edelleen kaikkia Android- tai Linux-pohjaisten mobiililaitteiden käyttäjiä päivittämään laitteen välittömästi, koska WLAN-yhteyksien suojauksessa käytetty WPA2-suojaus murrettiin alkuviikosta.

– Päivityksiä on tullut nyt lisää eri alustoille. Lisäksi päivityksiä on saapunut myös WLAN-tukiasemille. Suosittelemme edelleen päivittämään laitteet, mikäli päivityksiä on saatavilla, Viestintäviraston johtava asiantuntija Jussi Eronen kertoo MTV Digille

Suojauksen murtamisen vuoksi Android- tai Linux-pohjaisten mobiililaitteiden lisäksi vaarassa ovat kodin WiFi-verkossa toimivat älylaitteet, kuten älytelevisio tai -jääkaappi, sillä niiden ohjelmistot pohjautuvat usein Linux-pohjaisiin ratkaisuihin. Nämä laitteet tulee myös päivittää.

Viestintävirasto julkaisi kuluneella viikolla vakavan tietoturva-varoituksen sen jälkeen, kun WiFi-verkkojen salattu tietoliikenne paljastui hyökkääjälle. 

– Varoitus on edelleen voimassa ja sitä pidetään vielä ainakin ensi viikkoon. Jos mitään uutta ei ilmene, se puretaan.

Mikäli laitteeseen ei tule päivitystä, WiFi-yhteyttä kannattaa harkita

Eronen kertoi aiemmin MTV Digille, että kaikkiin Android- tai Linux-pohjaisiin laitteisiin päivityksiä ei kuitenkaan välttämättä saa. Päivitystiheys riippuu nimittäin valmistajasta.

– Mikäli päivitystä ei ole tullut ja käyttäjä kokee riskin itselleen suurena, esimerkiksi jos joutuu käyttämään salaamattomia sivustoja, niin silloin voi laittaa WiFi-yhteyden pois päältä.

Windows- ja Apple-laitteiden käyttäjillä ei huolta

Erosen mukaan WPA2-suojauksessa havaitut vakavat haavoittuvuudet eivät koske Windows- tai Apple-laitteiden käyttäjiä.

– Niissä oli yksi haavoittuvuuksista, joka ei kuitenkaan koske yksittäisten käyttäjien lähettämiä viestejä.

Applen- ja Windows-laitteiden käyttäjille on kuitenkin myös tarjolla päivityksiä. Windows on jo julkaissut oman päivityksen.

– Applen beta-versioissa kaikki on korjattu. Korjaus tulee virallisesti kaikille piakkoin.

***

Lue myös: Älypuhelinkansaa hurmaava uutuustuote revitään nyt käsistä ja tuote loppuu kaupoista - onko selfietikun kaltainen ilmiö jälleen täällä?

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.