Ampumahiihtotähti juhli harvinaisella tavalla – karu paljastus vain muutaman päivän takaa: "Ajattelin lopettavani urani"

Ampumahiihto näytti jälleen, miten rajusti asetelmat voivat muuttua lyhyessä ajassa. Sunnuntaina Ranskan Justine Braisaz jäi kuudella sakollaan 83:nneksi Östersundin pikakilpailussa, mutta torstaina hän juhli normaalimatkalla uransa toista henkilökohtaista maailmancup-voittoa. Braisaz paljastaa hautoneensa jopa lopettamisajatuksia sunnuntain jälkeen.

Braisaz oli aiemmin voittanut henkilökohtaisen maailmancupin osakilpailun kerran, kaudella 2017–18 Annecyssa. Sunnuntain katastrofin jälkeen ranskalainen onnistui kasaamaan itsensä komeasti ja sivakoi voittoon kahdella sakkominuutilla.

– Päätin nauttia suuresti, koska neljä päivää sitten oli kamalaa kuudella sakolla ja ajattelin urani lopettamista, Braisaz sanoi kansainvälisen ampumahiihtoliiton verkkosivujen mukaan.

Braisaz tunsi torstaina jalkansa hyväksi jo heti alussa. Ammunnallisesti kilpailu ei kuitenkaan alkanut hyvin, kun ensimmäisellä makuupaikalla ohi napsahti kaksi laukausta.

– En panikoinut makuuammunnan jälkeen. Hoin, että "Justine, pysy keskittyneenä, nauti kuten ennen, Braisaz kuvaili.

Braisaz piti päänsä, selvitti lopun lenkin nollilla ja oli vauhdillisesti kisan kärkihiihtäjiä. Hän voitti kisan 11,1 sekunilla ennen nollat ampunutta Ukrainan Julia Dzhimaa.

Kaisa Mäkäräinen oli kisassa 13:s.

Lue myös:

    Uusimmat