Kaisa Mäkäräinen hiihti muilta karkuun, mutta sakkojen hinta oli kallis: "Olen tyytyväinen" – ruokamyrkytys pilasi Mari Ederin kilpailun

Kaisa Mäkäräinen sijoittui kauden toisessa maailmancup-startissaan sijalle 13 normaalimatkan kilpailussa Östersundissa. Kilpailun voitti Ranskan Justine Braisaz,

Mäkäräinen keräsi kilpailussa yhteensä neljä sakkominuuttia.

– Tänään oli hyvän oloista hiihtämistä jo verryttelyssä. Tiesin, että minulla on tähän keliin hyvä suksi ja eilen kuulin, että huolto oli tehnyt hyvää työtä, niin oli mukava lähteä kisaan ja lähti alusta asti kulkemaan, Mäkäräinen sanoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Mäkäräinen jäi kilpailun voittaneesta Braisazista reilut kaksi minuuttia.

– Ladulla oli ihan hyvää tekemistä tänään. Jaksoi vielä loppuun asti hiihtää, vaikka alusta oli aika hankala. Latu oli tosi epätasainen, vaikka se oli kova, niin siinä oli vähän vaikea hiihtää, hyppyytti puolelta toisella.

– Tänään tuli aika paljon sakkoja kaikille, varmasti kukaan ei päässyt helpolla, maasto on täällä aika rankka ja tuulikin vähän vaihteli. Kun hiihto meni noin hyvin, niin olen ihan tyytyväinen, Mäkäräinen sanoi.

Mari Eder oli toiseksi parhaana suomalaisena sijalla 54.

– Taisi käydä vähän niin, että vein kuntoni ja jalkani vessanpöntöstä alas. Maanantain ja tiistain välisenä yönä oli ruokamyrkytyksen tuntoja ja se aiheutti selkeästi haasteita valmistautumiseen ja tankkaukseen, Eder kertoi tiedotteessa.

Eder ampui viisi sakkominuuttia ja jäi kilpailun voittajasta lopulta vajaat viisi ja puoli minuuttia.

– Huomasi jo alkuverryttelyssä, että sykkeet olivat todella korkealla. Näki, ettei keho ollut balanssissa ja passiivisuus, mitä oli ladulla, hiipi tuohon penkallekin.

Suvi Minkkinen oli kilpailun 74:s ja Jenny Fellman 98:s.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu lauantaina Ruotsin Östersundissa miesten viestillä.

Lue myös:

    Uusimmat