Amerikkalaisten lemmikki-innostus saa erikoisia piirteitä – koiranpentubuumi vaihtui kotkottajahamstraukseen

Kristi kuvaa lemmikkejä lasin alta 2:30
Under the Glass -kuvissa korostuvat eri asiat kuin tavanomaisissa lemmikkikuvissa. Kristin helsinkiläisstudiolla on kuvattu kissoja, koiria ja jopa kana. Katso videolta, miten Olga-koiran kuvaus sujui!

Amerikkalaiset ovat innostuneet kananpidosta koronakotoilun aikana.

Kerroimme aiemmin huolestuneen eläinlääkärin terveiset ihmisille, jotka korona-aikana unelmoivat uudesta koiranpennusta. Yhdysvalloissa lemmikki-intoilu on saanut lisää erikoisia piirteitä, sillä koronapandemia on saanut kansalaiset hankkimaan kanoja, kertoo New York Post.

"Kysynnässä on 260 prosentin nousu"

Esimerkiksi kanoja välittävä yritys My Pet Chicken on kertonut myyntilukujen nousseen maaliskuun jälkeen, kun kansa etsii tekemistä koronakotoilua piristämään.

– Kysynnässä on 260 prosentin nousu verrattuna viime vuoteen, on ollut vaikeaa pysyä kysynnän perässä, kertoo toimitusjohtaja Traci Torres.

Torresin mukaan ihmisillä on nyt enemmän aikaa, minkä lisäksi kansaa houkuttelevat kanojen tuottamat, tuoreet munat. Kanoja on myyty esikaupunkialueille, mutta myös Manhattanille. Esimerkiksi New York Cityssä kanoja saa pitää, kunhan ne eivät aiheuta häiriötä.

Suomessakin voi pitää niin sanottuja kesäkanoja, kunhan noudattaa niihin liittyviä säännöksiä.

Kaikkien siipikarjan pitäjien on rekisteröidyttävä kunnan maaseututoimeen, maaseutuelinkeinoviranomaiselle tai maaseutusihteerille. Kanojen pitäminen kaava-alueella vaatii myös yhteydenoton oman kunnan terveydensuojeluviranomaiseen ja rakennusvalvontaan, muistuttaa Ruokavirasto. Lisäksi täytyy luonnollisesti tutustua esimerkiksi kanojen ruokintavaatimuksiin.

Kanaa ei voi pitää yksinään, sillä se kaipaa seuraa; lisäksi kanoille tulee tarjota niille sopiva asumus, joka tulee pitää puhtaana.

Vuokrakanatkin suosiossa

Kanoja ei välttämättä tarvitse ostaa omaksi: esimerkiksi Rent the Chicken -vuokrayritys vuokraa kanoja ja tarvikkeita puolen vuoden ajaksi. Kysyntä on perustaja Jenn Tompkinsin mukaan noussut tänä vuonna 30 prosentilla.

– Ihmiset etsivät tekemistä, varsinkin lapsille, koska kukaan ei enää [koronan takia] matkusta jumppaan, jalkapallotreeneihin, balettiin tai kokkaustunnille, Tompkins sanoo.

"Tämä on opettanut heitä huolehtimaan elävästä olennosta"

Koronan vuoksi kotonaan New Yorkissa kotoileva Chris Hewitt on hankkinut perheeseen kanoja itsensä ja poikiensa iloksi.

– Tämä on opettanut heitä huolehtimaan elävästä olennosta. Täytyy varmistaa, ettei niillä ole liian kylmä ai kuuma, ja etteivät ne ole kakkineet ruoka-astiaan. Siinä on paljon työtä, mutta se on hyvä tapa nitistää stressi näinä vaikeina aikoina, mies kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat