Eläinten älytön joukkotappelu pelästytti paikalliset lähellä Bangkokia – nälkäiset apinat raivon partaalla

1:45
Video: Kaksi laumaa kohtasi keskellä kiireistä risteystä ja otti rajusti yhteen

Kaksi kilpailevaa villiapinalaumaa otti yhteen ja aiheutti kaaosta Lopburin alueella Thaimaan keskiosissa. Apinat ovat olleet riippuvaisia turistien tarjoamasta ravinnosta. Koronapandemian matkustusrajoitukset ovat jättäneet apinat nälkäisiksi sekä entistä aggressiivisemmiksi.

140 kilometriä Bangkokista pohjoiseen sijaitseva Lopburin alue oli suosittu turistien päiväretkikohde ennen koronapandemiaa.

Vielä kaksi vuotta sitten apinat saivat merkittävän osan ravinnostaan vierailijoilta, jotka ruokkivat eläimiä sokerisilla herkuilla.

Vaikka pandemian aikana Lopburissa on vieraillut maan sisältä tulevia turisteja ja alueen asukkaat syöttävät apinoita, uudet rajoitukset ovat ajaneet ihmiset jälleen sisään koteihinsa.

Alue tarjoaa niukasti apinoille sopivaa ruokaa luonnossa, ja eläinlaumoista tuli hyvin riippuvaisia ihmisen ruokinnasta.

Thaimaan valtion eläinlääkärin mukaan ravinnonpuute on tehnyt apinoista entistä aggressiivisempia ja eläimet taistelevat selvitäkseen ihmisten kanssa ruuasta. Laumat jopa valtaavat taloja ja ovat onnistumaan häätämään paikallisia kodeistaan.

Joukkotappelu videoitiin

Apinoiden välienselvittely tallentui silminnäkijöiden videolle useammasta kuvakulmasta. Liikenteessä liikkujat odottivat pitkiltä tuntuvien minuuttien ajan apinoiden rauhoittumista.

Paikalla ollut Khun Itiphat kertoo KameraOnelle kuulleensa apinoiden meluamisen jo kaukaa.

– Olin rakennuksessa lähellä temppeliä, kun kuulin voimakasta kirkunaa. Näin selvästi, että apinoilla oli käynnissä jonkinlainen kinastelu. Kaikki eläimet ryntäsivät kadulle ja alkoivat painia. Niitä oli todella monta.

Katso yläpuolelta kohtaus, joka oli kuin elokuvasta. Näin apinajengit selvittelivät välejään kuin gangsterit konsanaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja