Älykäs seksilelu tallensi äänitiedostoja käyttäjiensä puuhista – valmistaja kutsui ongelmaa "vähäiseksi ohjelmointivirheeksi"

Ongelman ansiosta puhelin tallensi äänitiedoston seksilelun käyttöhetkestä.

Hongkongilainen seksileluvalmistaja Lovense on joutunut ongelmiin lelujensa liiallisen älykkyyden vuoksi. Yritys valmistaa seksileluja, joihin on liitetty älypuhelinsovellus. Sovelluksen avulla kumppani voi ohjata lelua etänä, kertoo The Sun.

Nyt lelun ja sovelluksen yhteistoiminnasta on löytynyt "bugi". Ongelman ansiosta puhelin tallensi äänitiedoston lelun käyttöhetkestä.

Reddit-yhteisöpalvelussa kokemuksestaan kertonut nimimerkki tydoctor kävi läpi puhelintaan, kun hän huomasi tiedostojensa seassa oudon mp3-tiedoston. Hän väittää, ettei koskaan antanut sovellukselle lupaa nauhoittaa ja tallentaa "kokonaisia sessioita".

Lovesense vastasi huoliin kertomalla, että ymmärtää käyttäjän järkytyksen. Se kutsui ongelmaa "vähäiseksi ohjelmointivirheeksi". Mitään tiedostoja ei kuitenkaan lähetetä Lovesensen servereille; tiedosto seksilelun käytöstä tallentui vain puhelimeen, eikä se deletoitunut lopuksi, kuten piti.

Seksileluhakkeroinnista varoiteltu aiemminkin

The Verge -lehden mukaan ongelma koski vain Android-käyttäjiä, ja se on korjauksessa. Yhtiön edustaja vahvisti The Vergelle, että Redditissä käyttäjän huoleen vastasi todella yrityksen edustaja.

– Jotta (sovelluksen) ääniominaisuus toimisi, meidän täytyy luoda väliaikainen välimuistitiedosto. Tiedoston pitäisi deletoitua jokaisen session lopuksi, mutta koska Android-sovelluksen viimeisimmässä versiossa oli bugi, tiedosto ei poistunut onnistuneesti, edustaja kommentoi sähköpostitse.

Ongelma ei ole ensimmäinen laatuaan. Jo aiemmin Lovesensen anaalitappi herätti samanlaisa kohua, kun kävi ilmi, että siihen voi hakkeroitua. Tuolloin kyseessä oli bluetooth-ongelma.

Elokuussa 2016 puolestaan selvisi, että kanadalainen älyseksilelujen valmistaja oli loukannut käyttäjien tietosuojaa. Luvattomasti kerättyä intiimidataa kerännyt Standard Innovation sopi jutun tuomioistuimessa suostuen jopa 10 000 dollarin korvauksiin per käyttäjä. Älyseksilelujen käyttäjiä on myös varoitettu hakkereista, jotka voisiat päästä käsiksi lelujen välittämiin tietoihin.

***

2:51

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja