Alsace

Alsace on selkeästi valkoviiniseutua. Täällä viljellyistä rypälelajikkeista vain yksi on punainen ja 6 valkoista. Päinvastoin kuin muilla Ranskan viinialueilla, Alsacen viinejä ei ole nimetty kylän tai tarhan mukaan, vaan rypälelajikkeen mukaan.

Alsacen viininviljelijät ovat erittäin vieraanvaraisia ja vastaanottavat vierailijat sydämellisen tuntuisesti. Ilman etukäteen sovittua aikaa viineihin voi tutustua tuottajien viinimyymälöissä joita löytyy useita joka kylästä.

Alsacessa valkoviineissä on eri luokituksia: on (AOC-luokituksen mukaan) joko tavallisia tai ns. grand Cru viinejä. Grand Cru viinit ovat parempia ja arvokkaampia kuin tavalliset viinit. Niiden rypäleitä kasvatetaan vuorten ylemmillä rinteillä olevissa viinitarhoissa, toisin kuin tavallisia rypäleitä. Lisäksi Grand Cru viinien valmistuksessa säännöt on tiukemmat mitä tulee köynnosten määrään, satomäärään ja sadonkorjuuseen, joka pitää tehdä käsin.

Alsacesta ei voi puhua ellei samalla puhu sen keittiöstä, joka on saanut paljon vaikutteita ranskalaisesta keittotaidosta. Viinejä käytetään paljon ruoan valmistuksessa. Alueelle onkin kertynyt Michelin tähtiravintoloita enemmän kuin muihin Ranskan kaupunkeihin.

Jaskan vinkit:

Restaurant Philippe
Schadt 8, Place de L’Église Blaesheim
+33 (0)3 88 68 86 00

Hostellerie du Rosenmeer
45 avenue de la Gare - F - 67560 Rosheim
+33 (0)3 88 50 43 29, www.le-rosenmeer.com

Hotelli Francis
Koeberle 28, rue du Pinot Noir, 68590 Rodern
+33 3 89 73 00 55, Fax: +33 3 89 73 00 55, fkoeberle@free.fr

La Cave Des Vignerons De Pfaffenheim Gueberschwihr
5 rue du Chai 68250 Pfaffenheim
+33 (0)3 89 78 08 08, Fax : +33 (0)3 89 49 71 65, cave@pfaffenheim.com

(Viinin viemää 28.12.2006)

Lue myös:

    Uusimmat