Alpeille hiihtolomaksi? Tarkista lumi- ja paikkatilanne!

Matkanjärjestäjät kertovat Alppien lumitilanteen näyttävän tällä hetkellä hyvältä. Vuoristoon vasta nyt hiihtolomareissua varaava saattaa olla jo myöhässä.

– Lumitilanne Alpeilla on hyvä miinus, hyvä tai erinomainen kohteesta riippuen. Lumen määrä vaihtelee hiihtoalueiden yläasemilla 80–250 senttimetrin, väliasemilla 30–180 senttimetrin ja alhaalla kylissä 10–50 senttimetrin välillä, STS Alppimatkojen toimitusjohtaja Harri Kaijanto sanoo.

Mikko Suomi You Travel -matkanjärjestäjältä myötäilee.

– Vähäluminen alkutalvi näyttää muuttuneen jo paikoin runsaslumiseksi. Lunta tulee muun muassa Italian Monte Rosaan, Suomi sanoo.

Erityisesti Ranskan Alppien tilanteen tunteva Ski Unlimited -matkanjärjestäjän toimitusjohtaja Kasper Linja-aho kertoo, että seudulla on nyt pari päivää sataneen lumen ansiosta puuteria polveen asti.

– Eli laskettelijan unelma. Ranskan Alppien kohteet sijaitsevat yleensä ottaen niin korkealla – hiihto tapahtuu yleensä 1500–3000 metrin korkeuksissa –, että keinolumetus on tarpeen tullen mahdollista, ja rinteet pysyvät hyvässä kunnossa koko päivän, Linja-aho sanoo.

Kaijanto kertoo, että lunta sataa Alpeilla maaliskuun alkuun saakka.

– Lumentulo on aina hyvä asia ja sitä tarvitaan, jotta rinteet pysyvät huippukunnossa. Rinteiden pohjat on kuitenkin tehty keinolumella, joka takaa sen, että Alpeilla hiihdetään huhtikuun loppuun saakka, Kaijanto huomauttaa.

Hiihtolomamatkat kiven alla

Ski Unlimitedin hiihtolomaviikot Alpeille ovat täynnä. You Travelilla muutamia paikkoja on vielä viikoille 9 ja 10.

STS Alppimatkojen hiihtolomaviikkojen 8 ja 9 matkoista noin 95 prosenttia on myyty. Saatavilla on vain hajapaikkoja. Viikolla 10 paikkoja on jäljellä vielä hieman enemmän.

Viikolla 8 STS Alppimatkat kuljettaa hiihtolomalaisia Alpeille myös kolmella ylimääräisellä tilauslennolla.

– Viemme silloin Alpeille noin 1 200 suomalaista, Kaijanto sanoo.

Suomalaisten suosikkimaaksi Alpeilla Kaijanto mainitsee Itävallan.

– Sinne matkustaa noin 60 prosenttia kaikista Alpeille menijöistä. Italia on toisena 30 prosentilla, ja Ranska ja Sveitsi jakavat loput kymmenen prosenttia. Varsinaisista kohteista suosituimmat ovat järjestyksessä Bad Gastein, Cervinia, Saalbach, Val Gardena ja Ischgl, Kaijanto luettelee.

– Sveitsi kärsinee tällä kaudella korkean frangin takia, Linja-aho toteaa.

Lomakohteensa tarkan lumitilanteen voi tarkistaa esimerkiksi Lumipallon verkkosivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja