Mainos

Video: Ällöttävä rasvavuori tukki Lontoon viemäristöä – jätettä oli kahden jalkapallokentän verran

2:08

Britanniassa Lontoon vesi- ja viemärilaitos on onnistunut viikonvaihteessa raivaamaan jättiläismäisen rasvatukoksen, joka tukki kaupungin itäosan viemäreitä.

Lontoossa rasvatukoksen raivaustyö kesti liki kaksi kuukautta. Viemäreiden rasvatukokset ovat riesa miljoonakaupungeissa ympäri maailman. Rasvatukoksia aiheuttaa tuhansien ravintoloiden huolimaton rasvan kaato viemäriin. Jäähtyessään rasva hyytyy viemäriputkiin ja aiheuttaa tukoksia.

Vuosiin vakavin rasvatukos paljastui Whitechapelin kaupunginosan vahasta viemäristä syyskuussa. Viemärilaitos ryhtyi poistamaan kovettuneesta rasvasta, paperista ja muusta jätteestä koostunutta rasvavuorta. Sillä oli painoa arviolta 130 tonnia ja suuruutta kahden jalkapallokentän verran. Viemäri oli tukossa satoja metrejä.

– Tuolla alhaalla on ihan kamala. Rasvaa on kaikkialla. Ylävirtaan kaikki mitä näet 20 metriin on rasvaa. Ymmärrätkö, ihan kiinteää, kuvailee Thames Waterin raivaaja Chris Cabolt työtään viemäriverkostossa metrien syvyydessä.

Rasvamöykky olikin yksi suurimmista koskaan. Tukoksia vastaan on taisteltu niin Australian Melbournessa, kuin New Yorkissa puhumattakaan uppopaistamisen huippukaupungeista Aasiassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.