Allergikon kauhukausi on alkanut – älä unohda näitä!

Allergikko, jos oireesi eivät tahdo pysyä kurissa siitepölyjen kauhukautena, voit turvautua näihin raskaamman sarjan tehokeinoihin!

Siitepölyallergisen kauhukausi kestää alkukeväästä loppukesään, eikä tilannetta helpota kaupunkien katupöly. Jotta arjesta ei tulisi kurjaa, täytyy allergikon muistaa oikea ja itselleen sopiva lääkintä ja kodin puhtaus. Jos allergikon siivous on jo hanskassa, mutta oireet vaivaavat sitli, voit turvautua myös seuraaviin puhdistuskikkoihin.

  • Muista verhot. Puhdista kankaasta riippuen verhot joko imuroimalla, pyyhkimällä tai pesten. Jos haluat allergikolle paremman ratkaisun, pohdi verhojen korvaamista sälekaihtimilla, jotka on helpompi puhdistaa allergeeneista.
  • Vältä verhoiltuja huonekaluja. Suosi verhoilun sijaan vaikka nahka- puu-, metalli- tai muovipintaa. Hyvä nyrkkisääntö on: mitä tiheämpi rakenne, sitä parempi allergikolle.
  • Älä unohda lapsia! Tomuta, puhdista ja pese perheen pienimpien pehmoeläimet ja lempirievut tasaisin väliajoin, pahimpana siitepölyaikana ulkona mukana kulkevat useammin.


Muistathan myös nämä perusasiat siitepölyallergian kourissa: Allergiakausi alkaa: Tällainen koti helpottaa oireita!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja