Allergikko – nyt on viimeinen hetki muistaa nämä tärkeät asiat!

Nenäkannu, toimivat lääkkeet ja siivousvälineet kannattaa päivittää nyt, sillä allergiakausi on pian kuumimmillaan. Jos lääkityksen aloittaa ajoissa ja kiinnittää huomiota esimerkiksi kodin puhtauteen, voi välttyä liian hankalalta ololta.

Allergiakausi on pian kunnolla käynnissä, joten nyt jos koskaan siihen kannattaa varautua kiinnittämällä huomiota esimerkiksi siivoustottumuksiin.

Koti tulisi siivota kunnolla kaksi kertaa viikossa, minkä lisäksi tervettä järkeä kannattaa käyttää – esimerkiksi petivaatteiden tuuletus ulkona allergiakauden aikana hankaloittaa oloa turhaan.

Tärkeää on myös huuhdella hiukset ja keho joka ilta ennen nukkumaanmenoa, jotta päivän aikana kertynyt siitepöly huuhtoutuu pois, eikä siirry nukkujasta sänkyyn.

Varaudu allergiakauteen:

  • Kodin puhtaanapito ja oma hygienia ovat erityisen tärkeitä allergia-aikana, jotta siitepölyt eivät pääse valtaamaan asuintilaa myös sisältä. Lue vinkit täältä!
  • Valitse lääkitys oikein. Moni kertoo allergialääkkeiden väsyttävän, mutta lääkärin reseptillä on saatavilla vaihtoehtoja myös unettaviin lääkkeisiin. Lisää aiheesta voit lukea täältä.
  • Lääkityksen ohella nenäkannu on monella erittäin toimiva tapa helpottaa oireita. Kannun avulla nenä huuhdellaan kehonlämpöisellä suolavedellä, mikä helpottaa oireita.
  • Apteekeissa on myytävänä myös esimerkiksi silmätippoja, joiden avulla voit helpottaa oloasi.
  • Kun allergia vaivaa, kiinnitä huomiota siihen, missä olet. Esimerkiksi meren lähellä oireet eivät ole usein yhtä pahat kuin vaikkapa kesämökillä. Jos pystyt etukäteen suunnittelemaan menojasi, kiinnitä huomiota myös allergian vaatimuksiin.
  • Voimakkaita allergiaoireita voi helpottaa myös esimerkiksi ilmapuhdistimella.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja