Alkuviikosta säässä tapahtuu raju käänne, kun viimeinen lämpöaalto iskee Suomeen – meteorologi toiveikas helteiden suhteen: Yleensä löytyy ne muutamat paikat

4:33

Viikko käynnistyy sateisena Etelä-Suomessa, minkä lisäksi Keski-Suomessa on liikkellä hajanaisia sateita. Tiistaina puskee kuitenkin lämmin ilmamassa, joka tuo vielä kerran kesäiset säät.

Tiistaina Etelä- ja Keski-Suomessa onkin odotettavissa hyvin aurinkoinen päivä, ja lämpötilat nousevat hyvin laajalla alueella 22–24 lämpöasteeseen. 

– Yleensä tällaisessa tapauksessa löytyy aina ne muutamat havaintoasemat, jossa se helleraja menee rikki, Forecan meteorologi Kristian Roine kertoo MTV Uutisille.

Hän kertookin pitävänsä hyvin mahdollisena, että jossain päin Suomea helleraja pääsee ylittymään.

Lämpö vaihtuu sateisiin ja kylmään

Lämpöannoksesta on näillä näkymin tulossa vain päivän mittainen, sillä jo keskiviikkona lounaasta saapuu pilviä ja saiteta. Loppuviikko vaikuttaakin sateiselta.

– Usealle päivälle on ihan reippaita vesisateita tiedossa, Roine kertoo.

Hän kuvailee, että ajankohta on myöhäinen aika helteille, sillä kaikkien aikojen myöhäisin mitattu helle Suomessa on 17. syyskuuta.

– Täytyy olla aika ihme, että tämän jälkeen vielä helteitä tulisi, hän kuvailee.

Sääennusteiden mukaan ensi viikon lopussa sää alkaakin kylmenemään.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja