Mainos

Aleksi Salmenperän Paha perhe Berliinin elokuvajuhlille

Ohjaaja-käsikirjoittaja Aleksi Salmenperän kolmas pitkä elokuva Paha perhe on valittu Berliinin 60. elokuvajuhlien viralliseen ohjelmistoon. Elokuva esitetään festivaaliyleisölle sunnuntaina 14. helmikuuta osana arvostettua Panorama-sarjaa, johon on valittu 54 elokuvaa tuhansien ehdokkaiden joukosta ympäri maailman.

Panorama on yksi Berliinin elokuvajuhlien pääsarjoista ja arvostetuin osa virallista ohjelmistoa heti kilpasarjan jälkeen. Ennen Pahaa perhettä Berlinalen Panorama -sarjaan on kuluvalla vuosituhannella valittu vain kaksi pitkää kotimaista näytelmäelokuvaa; Kari Paljakan Eläville ja kuolleille (2005) sekä Olli Saarelan Bad Luck Love (2001). Kaksi vuotta sitten Petri Kotwican Musta jää ylsi Berliinissä kilpasarjaan.

Berliinin elokuvajuhlat on Cannesin ohella merkittävin eurooppalainen elokuvafestivaali, ja erittäin tärkeä näyteikkuna elokuvan kansainvälisen levityksen kannalta. Tänä vuonna useita Panorama-sarjaan valittuja, lupaavimpien nykyelokuvantekijöiden töitä yhdistää Berliinin oman tiedotteen mukaan "menneisyys ja se miten mennyt peilautuu nykyhetkessä". Tämä pätee mainiosti myös Paha perhe -elokuvan tarinaan ja teemoihin.

Salmenperän kolmas elokuva Paha perhe on tragikomedia ylisuojelevasta isästä (Ville Virtanen), joka sotkee suhteensa lapsiinsa ja uuteen vaimoonsa (Vera Kiiskinen). Kaksi sisarusta (Lauri Tilkanen ja Pihla Viitala) ovat kasvaneet riitaisan avioeron seurauksena lähes koko ikänsä erillään. Äidin kuoleman jälkeen nuoret tapaavat jälleen ja viihtyvät toistensa seurassa. Isä yrittää puuttua lastensa elämään – hyvin aikein ja surkuhupaisin seurauksin

Paha perhe saa ensi-iltansa Suomessa tulevana perjantaina 29. tammikuuta. Elokuvan on tuottanut Aki Kaurismäki ja Sputnik Oy.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.