Aleksander Barkovin tehot eivät riittäneet – Floridalle jo kolmas finaalitappio

Jääkiekon NHL:ssä Vegas Golden Knights voitti Florida Panthersin 3–2 NHL:n finaalisarjan neljännessä ottelussa. Vegas johtaa sarjaa nyt voitoin 3–1 ja on voiton päässä mestaruudesta.

Vegas oli jo selvässä johdossa Chandler Stephensonin kahden ja William Karlssonin yhden maalin myötä, mutta Florida sai takaa-ajon käyntiin ottelun toisessa erässä.

Erän loppupuolella Floridan Brandon Montour avasi joukkueensa maalitilin perin erikoisella osumalla. Montour yritti syöttää laidasta kiekkoa, joka kimposi lopulta kahden vegasilaispelaajan jalkojen kautta heidän omaan maaliinsa. Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkov merkittiin Montourin maalin syöttäjäksi.

Barkov teki itse Floridan toisen maalin, kun hän laukoi päätöserässä Montourin ja Floridan toisen suomalaishyökkääjän Anton Lundellin syötöistä. Florida painoi ottelun lopun tiukasti, mutta ei onnistunut yllättämään Vegasin maalivahtia Adin Hilliä kolmatta kertaa.

Eichel selvisi säikähdyksellä

Vegas koki toisen erän loppupuolella kauhun hetkiä, kun joukkueen tähtipelaajiin kuuluva Jack Eichel jätti kaukalon tuskissaan. Vegasin Jonathan Marchessault laukoi ja kiekko kimposi maalin edessä olleen Eichelin takaraivoon. Eichel oli hetken jään pinnassa, kunnes poistui kaukalosta suoraan pukukoppiin. Päätöserään Eichel palasi kuitenkin normaalisti.

Florida joutui yhä pelaamaan ilman loukkaantunutta suomalaishyökkääjää Eetu Luostarista. Siilinjärveläinen on ollut sivussa kaikista neljästä finaalisarjan ottelusta.

Mestaruus on Vegasille katkolla varhain keskiviikkona Suomen aikaa, kun joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Las Vegasissa.