Aleksander Barkov käytti sanoja, jotka kertovat kaiken – hurjaa kieltä kertoo myös tämä Floridan tilasto

Trilleriksi meni – katso tästä Florida Panthersin ja Vegas Golden Knightsin välisen kolmannen NHL-finaalin huippuhetket.

Jääkiekon NHL:n loppuotteluita pelaava Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov kertoo elävänsä elämänsä parasta aikaa. Suomalaisella oli myös näkemyksensä, miksi tuoreen lisän saanut Floridan jatkoerätilasto pudotuspeleissä on niin häkellyttävä.

Florida on voittanut nyt pudotuspelien kaikki seitsemän jatkoille venynyttä otteluaan.

– Me vain menemme sinne ja pelaamme samalla tavalla, toki vähän kovemmin ja ehkä vähän viisaammin jatkoerässä. Jokainen laukaus on vaarallinen ja yritämme hyödyntää sitä, Barkov sanoi NHL Networkin haastattelussa.

Kotijoukkue Floridalla meni tiukoille. Sielupelaaja Matthew Tkachuk onnistui 2–2-tasoituksessa ilman maalivahtia reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Pantterit eivät sen jälkeen päässeet jatkoerään suotuisimmista asemista, kun Gustav Forslingin jäähyä jäi jatkojen alkuun tapettavaksi minuutti ja 48 sekuntia. Panthers kuitenkin kesti.

– Sanoimme jo ennen peliä, että alivoimamme täytyy olla vähän parempaa. Tiedän, että he tekivät kaksi maalia, mutta kaiken kaikkiaan se (alivoima) oli valtavaa meille, etenkin jatkoerässä isolla hetkellä, Barkov ruoti.

Vahvasti ja luotettavasti uurastanut suomalaiskippari kehui sekä maalivahti Sergei Bobrovskin torjuntoja että puolustuksen blokkeja. 

Ja kun ensimmäistä jatkoerää oli pelattu vajaat neljä ja puoli minuuttia, Carter Verhaeghe tälläsi yläkulmakudillaan Floridalle arvokkaan avauskiinnityksen. Barkov kuvaili hetkeä upeaksi.

– Olen ollut täällä pitkän aikaa, ja tämä on elämäni parasta aikaa juuri nyt. Pelaaminen tuon yleisön edessä ja taisteleminen jostain, mistä olen unelmoinut syntymästäni lähtien, on valtaisaa. Olen todella ylpeä, että olen Florida-pantteri juuri nyt, Barkov kuvaili toimittajille.

Barkovin mukaan "superäänekkäiden" fanien edessä pelaaminen "todella antaa" Panthersille potkua.

Panthers kavensi finaalisarjan voitot 1–2:een. Seuraava ottelu käydään Floridan kotiluolassa maanantain vastaisena yönä.

Lue myös:

    Uusimmat