Aleksander Barkov piiskasi Floridan takaa-ajosta voittoon – Joel Armia pöllytti maaliverkkoja

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers näytti jo taipuvan Dallas Starsille, kunnes Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkov sytytti joukkonsa takaa-ajoon. Florida voitti ottelun lopulta maalein 3–2.

Barkov teki päätöserässä Floridan 1–2-kavennuksen ja vajaata minuuttia myöhemmin puolustaja Anton Strålman toi Floridan tasoihin Eetu Luostarisen sekä Mason Marchmentin syötöstä.

Floridan voittomaalin viimeisteli Frank Vatrano. Floridan muista suomalaisista Juho Lammikko jäi pisteittä, mutta ahersi kaukalossa reilut yhdeksän minuuttia. Markus Nutivaara oli sivussa ylävartalovamman vuoksi.

Dallasin suomalaisista pisteille pääsi puolustaja Miro Heiskanen, joka ylivoimalla syötti Joe Pavelskin avausmaalin. Syöttöpiste oli Dallasin pakille kauden yhdeksäs. Heiskanen pelasi ottelussa huimat lähes 27 minuuttia.

Dallasin muista suomalaisista Esa Lindell uurasti lähes 21 minuuttia ja Joel Kiviranta melkein 16 minuuttia. Roope Hintz oli sivussa alavartalovamman vuoksi.

Armian maalit eivät riittäneet

Perinneseura Montreal Canadiens antoi aiemmin tällä viikolla potkut joukkuetta luotsanneelle Claude Julienille. Käännettä parempaan ei tullut, vaikka joukkue avasikin mainiosti Winnipegissä. Montrealin suomalaishyökkääjä Joel Armia vei joukkueensa avauserässä 2–0-johtoon, mutta sen jälkeen Winnipeg sai juonesta kiinni ja voitti ottelun 6–3.

Montrealin muista suomalaisista Jesperi Kotkaniemi syötti joukkueensa kolmannen maalin ja Artturi Lehkonen palasi kaukaloon kahden ottelun katsomokomennuksen jälkeen. Winnipegin suomalaispuolustaja Sami Niku pääsi pitkästä aikaa kaukaloon ja kellotti reilut 13 minuuttia. Niku oli edellisen kerran pelannut tammikuun puolivälin jälkeen.

Nashvillen suomalaiset tehopisteille, Detroit vei voiton

Nashville Predatorsin suomalaishyökkääjät olivat mukana joukkueen molemmissa maaleissa, mutta Detroit Red Wings voitti ottelun 5–2. Nashvillen Mikael Granlund teki joukkueensa avausmaalin Roman Josin ja Eeli Tolvasen syötöstä. Erik Haula avasi maalitilinsä Nashvillen 2–2-tasoituksella ja lisäksi Pekka Rinne torjui 27 kertaa ottelussa. Detroitin Valtteri Filppula jäi tehopisteittä.

Boston Bruinsin suomalaispuolustaja Urho Vaakanainen syötti joukkueensa 2–2-tasoituksen, mutta joukkueen päätöserä New York Islandersin vieraana oli karu. Islanders teki peräti viisi maalia kolmannessa erässä ja voitti ottelun 7–2. Bostonin suomalaismaalivahti Tuukka Rask ei ollut pelivuorossa. Lähes 12 minuuttia pelannut Islandersin Leo Komarov jäi pisteittä.

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho syötti Brett Pescen tekemän avausmaalin, mutta NHL:n hallitseva mestari Tampa Bay Lightning voitti ottelun lopulta 3–1.

Carolinan toinen suomalaispelaaja Teuvo Teräväinen oli sivussa aivotärähdyksen vuoksi.