Alehinnalla taksiin ja junaan – mullistaako suomalaissovellus liikenteen?

Uuden mobiilisovelluksen avulla on mahdollista yhdistellä julkisen liikenteen matkoja ja näin maksaa niistä vähemmän.

Hämeenlinnassa matkustavilla on nyt mahdollisuus yhdistää taksimatkoja junaliikenteen kanssa uutuussovelluksen avulla. Sonera Reissu -sovelluksella matkustajat voivat suunnitella ja ostaa matkapaketin yhdestä paikasta.

– Sovellus helpottaa käyttäjien arkea, kun matkoja ei tarvitse varata ja maksaa erikseen. Sovelluksella tilattu taksimatka on myös edullisempi, Soneran liiketoiminnan kehitysjohtaja Jouni Sintonen kertoo tiedotteessa.

Pilottihankkeen tarkoituksena on vähentää henkilöautoilua ja korvata sitä tulevaisuudessa entistä enemmän esimerkiksi kimppatakseilla. Palveluiden yhdisteleminen ja maksaminen mobiilissa on nykyaikaa, ja se haluttiin tuoda nyt myös julkiseen liikenteeseen.

– Liikkuminen muuttuu jatkossa omistamisesta kohti palvelua ja jakamistaloutta, sanoo Suomen kasvukäytävän projektijohtaja Anna-Mari Ahonen.

Suomalaissovelluksen hankkeen kokeilu kestää maaliskuun loppuun. Tämän jälkeen uuden sovelluksen käyttöalue mahdollisesti laajenee ja liikennevälineiden valikoima monipuolistuu.

Uusia matkaketjuja kehittämässä ovat myös VR, Suomen Taksiliitto sekä Kanta-Hämeen Aluetaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja