Älä vahingoita hiuksiasi – vältä näitä kuutta tapaa

Hiusten kunnon voi pilata monella tavalla. Vältä kemiallisia käsittelyjä ja poninhäntiä, äläkä pese hiuksiasi liikaa.

Kun olet kasvattamassa hiuksiasi tai haluat niistä paksut ja kiiltävät, tärkeintä on pitää hiukset hyvässä kunnossa. Kannattaa siis tehdä kaikkensa, etteivät hiukset vahingoitu. Vältä näitä kuutta tapaa.

1. Kemialliset käsittelyt

Permanentti ja kemiallinen suoristus vahingoittavat hiuksia varmasti. Kun hiuksia muutetaan kemiallisesti, hiukset vahingoittuvat sisäisesti. Jos kuitenkin haluat tehdä hiuksillesi kemiallisen käsittelyn, käy kerran kuussa hiusten syvähoidoissa ja vältä hiustenkuivaajaa.

2. Poninhäntä

Usko tai älä, mutta poninhäntä katkoo ja vahingoittaa hiuksia. Tämä ei tarkoita sitä, että hiuksia ei saisi koskaan pitää poninhännällä mutta rajoita. Pidä hiuksia poninhännällä vain pari kertaa viikossa.

3. Kuumat muotoiluvälineet

Tämä ei tietenkään ole uusi tieto, että hiustenkuivaaja, suoristusrauta ja kiharrin vahingoittavat hiuksia, mutta silti käytämme niitä päivittäin. Pyri vähentämään niiden käyttöä. Silloin kun käytät, muista lämpösuoja. Käytä myös suoristusraudassa ja kihartimessa mahdollisimman pientä lämpötilaa.

4. Uima-allas

Uima-altaiden kloori vahingoittaa myös hiuksia. Kloori voi muuttaa vaalean värin vihertäväksi. Se myös poistaa hiuksista niiden ominaisen kosteuden jolloin hiuksista tulee kuivat. Jos pulahtelet uima-altaaseen useamminkin, muista huuhdella hiukset ennen altaaseen menoa ja heti sen jälkeen. Käytä myös ahkerammin kosteuttavia hiusnaamioita, ainakin kerran viikossa.

5. Hiusvärit

Hiusten valkaiseminen on pahasta, varsinkin jos sitä ei tehdä oikein. Kokeile kestovärin sijaan kevytväriä joka ei ole hiuksille niin aggressiivinen käsittely.

6. Liika peseminen

Liiallinen peseminenkin vahingoittaa hiuksia. Jos peset hiukset joka päivä, ne kuivuvat. Kokeile pestä hiukset vain joka toinen päivä, tai pidä muutama päivä väliä hiusten pesujen välillä. Jos hiuksesi ovat rasvaiset, kokeile kuivashampoota, se auttaa hiuksia pysymään hyvännäköisinä pesujen välillä.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat