Kevät 2014: Näin hiustrendit muuttuvat

Kevään kuumimpiin trendeihin lukeutuvat huolettomuus, kivipestyt värit ja pehmeys.

Kevät ja kesä tekevät tuloaan ja miten sitä voisikaan juhlistaa paremmin kuin leikkaamalla kuivat latvat pois ja muuttamalla hiustyyliään trendeihin sopivammaksi.

Tulevan kesän trendit näkyvät selkeämmin vaaleissa hiuksissa, mutta Hämeenlinnassa sijaitsevassa Linna Style -parturi-kampaamossa työskentelevä Seppo Laakso osaa vinkata jokaiselle muutaman hyödyllisen vinkin.

– Hiuksissa tärkeintä on luonnollisuus ja huoleton look. Hiukset eivät saa olla liian laitetut. Niissä on oltava pieniä yllättäviä yksityiskohtia, joita voi luoda väreillä tai esimerkiksi leikkaamalla hiuksiin lyhyempiä kohtia. Näin tyyliin saa korostusta, mies kertoo.

"Kivipesty väri on nyt muodissa"

Monet naiset ovat kokeilleet suuressa suosiossa ollutta liukuvärjäystä, mutta kevään trendeissä sitä ei enää varsinaisesti näy.

– Liukuvärit häviävät. Kivipesty väri on nyt muodissa, mies summaa.

– Kampauksissa suositaan 80-luvun lookia, joka paljastaa kasvot ja hakee huoletonta keveyttä kampauksiin.

Laakson mukaan tänä keväänä sävyt ovat hyvin pastellisia, kivipestyjä eli pehmeitä. Kyseiset sävyt toimivat erinomaisesti etenkin vaaleissa hiuksissa.

– Vaaleisiin hiuksiin voisi laittaa esimerkiksi mansikkaisen värin tai jotain pinkkiä. Värin täytyy kuitenkin olla hyvin pehmeä, joten täysin punainen ei esimerkiksi sovi, Seppo sanoo.

Tumman värisissä hiuksissa kyseiset sävyt eivät välttämättä näy kovinkaan herkästi, mutta tummista hiuksista ei tarvitse kuitenkaan luopua. Miehen mukaan tumman hiusvärin sekaan voi laittaa vaaleita sävyjä.

Parturi-kampaajan mukaan lyhyempi linja on selkeästi näkyvissä. Pitkähiuksisten ei kuitenkaan tarvitse huolestua, sillä myös pitkistä hiuksista saa nopeasti trendikkäät oikeanlaisella leikkauksella. Kevään trendeissä on myös tärkeää korostaa tyyliä esimerkiksi leikkaamalla hiuksiin lyhyempiä kohtia.

Suomessa trendeissä tullaan yleensä hieman jälkijunassa, mutta parturi-kampaajan mukaan suomalaisasiakkaat ovat aina kiinnostuneista tulevista tyylisuuntauksista.

"Miehet ovat tällä hetkellä trendikkäämpiä kuin naiset"

Yleensä saatetaan ajatella, että naiset ovat miehiä tietoisempia tyylistä ja tyylikkyydestä. Kaupunkikuvassa on kuitenkin selkeästi nähtävillä miesten innostus trendeihin.

– Nuoret miehet ovat tällä hetkellä trendikkäämpiä kuin naiset, Seppo kertoo.

Uusien trendien tuulahduksissa on parasta se, että niitä voi muokata omaan tyyliin sopivaksi. Laakso vieraili hetki sitten Lontoossa Sassoon koulutuksessa. Parturi-kampaajan mukaan siellä yleensä luodaan uudet trendit, joita sitten sovelletaan joka puolelle maailmaa.

– Lontoon Sassoon koulutuksessa nähtiin sellainen David Bowiemainen hiusmalli, jossa on lyhyt etutukka ja takaharja. Se oli kyllä aika järkyttävä, mutta kyllähän silmä tottuu ja siitä se tyyli aina sitten rakentuu eteenpäin, mies kertoo naureskellen.

Laakson mukaan kyseinen tyyli ei rantaudu Suomeen kovinkaan nopeasti.

– Se tyyli nähdään aikaisintaan muutamalla kesän aikana Suomessa, mutta luultavasti vasta vuoden päästä voi näkyä täällä, parturi-kampaaja kertoo.

Keväällä miehillä nähdään entistä enemmän hiustyyliä, jossa sivut on leikattu lyhyeksi ja päällä on pidempää, joka on kammattu voimakkaasti taaksepäin.

Ira Juvonen, ira.juvonen@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat