Älä syö pizzaa – piirrä se!

Rasvaista herkkuruokaa ei välttämättä tarvitse syödä mielialan nostamiseksi. Tuore tutkimus paljastaa, että pizzan piirtäminen paperille riittää piristämään.

Niin kutsuttu lohturuoka saattaa piristää, mutta se on usein epäterveellistä ja tekee hallaa dieetille. Tuore, yhdysvaltalainen tutkimus kuitenkin viittaa siihen, ettei herkkuja oikeastaan tarvitse syödä – riittää, että ne piirtää!

St. Bonaventuren yliopiston tekemässä tutkimuksessa 61 opiskelijaa jaettiin satunnaisesti neljään ryhmään. Kaikille annettiin punaiset, vihreät ja mustat kynät ja heitä ohjeistettiin piirtämään kuvat ruoista, jotka heidän eteensä asetettiin.

Ensimmäinen ryhmä piirsi kuppikakkuja, toinen pizzan, kolmas mansikoita ja neljäs paprikoita. Kaikki henkilöt piirsivät tyhjällä vatsalla. Yksikään ryhmistä ei tuntenut oloaan nälkäisemmäksi kuin joku toinen ryhmä, mutta mielialassa huomattiin selviä eroja.

Erityistä tutkimusmenetelmää käyttämällä todettiin, että pizzoja piirtäneet piristyivät 28 prosentilla, kuppikakkuja piirtäneet 27 prosentilla ja mansikoita 22 prosentilla. Vähärasvaisia ja vähäsokerisia paprikoita piirtämällä piristyminen oli vain prosentin luokkaa.

Tutkijat päättelivät, että mielialan muuttuminen johtui siitä, mitä ruokia piirrettiin eikä esimerkiksi tiettyjen värien käytöstä, koska kaikki piirsivät samoilla kynillä.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat