Älä raahaa henkistä painolastia tulevaan vuoteen – 9 asiaa, jotka voit suosiolla unohtaa

Uudet alut ja lupaukset kuuluvat kiinteästi vuodenvaihteeseen. Mitä, jos lupaisit tänä vuonna jättää turhan painolastin taaksesi?

Unohda nämä tulevana vuotena:

1. Pikadieetit

Jätä taaksesi dieettien täyttämä elämä ja keskity täysin rinnoin terveellisiin elämäntapoihin. Älä unohda mielenterveyttä! Kun pää on kunnossa, on helpompi keskittyä vartaloon.

2. Tuhoavat ihmissuhteet

Olipa kyseessä romanttinen kumppani, ystävä, työkaveri tai perheenjäsen tuhoava ihmissuhde imee energiaasi. Sanonnan mukaan olet niiden viiden ihmisen keskiarvo, joiden kanssa vietät eniten aikaasi. Punnitse nuo ihmiset tarkasti, sillä kaikki eivät ole aikasi arvoisia.

3. Trendien seuraaminen

Syyllistymme tähän kaikki. Milloin vaihdamme profiilikuvamme osoittaaksemme tukeamme ja milloin jokainen ystäväpiiristämme ottaa kuvan samasta brunssiannoksesta. Mitä tällaisesta kommunikaatiosta jää lopulta käteen? Mitä jos aloittaisit keskustelun jostain aivan muusta – ehkä jopa epätrendikkäästä – aiheesta.

4. Yrittämisen pelko

Pelko on pohjimmiltaan hyvä tunne, sillä se yrittää pitää meidät turvassa vaaroilta. Se voi kuitenkin estää meitä tavoittelemasta asioita, joita todella haluamme. Analysoi siis pelkoasi ja jos se on turha, anna sille lähtöpassit.

5. En tiedä -lauseen toisteleminen

Olet fiksumpi kuin luuletkaan. Sanoissa on suuri valta, ja jos väität, ettet osaa tai tiedä, mielesi on jatkuvassa kaaostilassa. Helpoimmat vastaukset löytyvät kysymällä tai googlaamalla ja vaikeampia voit miettiä rauhassa. Muistuta itseäsi, että raivaat parhaillaan mieleesi tilaa vastauksille.

6. Rajoittavat uskomukset

Tällainen minä nyt vain olen. En tule koskaan saamaan unelmieni työpaikkaa. Pysyn aina varattomana. En koskaan löydä kumppania.

Tulemme toistelleeksi itsellemme hokemia, joiden totuuteen uskomme. Kyseessä ovat kuitenkin vain uskomukset, jotka estävät meitä menestymästä ja kasvamasta.

7. Itseinho

Lopeta irvistely, kun näet itsesi peilistä. Olet mestariteos selluliitteinesi, ryppyinesi, vatsarasvoinesi, pienine takamuksinesi, isoine neninesi ja leveine otsinesi. Lopeta itsesi kiusaaminen ja keskity niihin ominaisuuksiin, joista pidät. Opettele samalla rakastamaan itseäsi kokonaisuutena.

8. Ex-mikätahansa

Jätä menneet menneisyteen – oli kyseessä sitten ex-poikaystävä, ex-tyttöystävä, ex-kevytsuhde, ex-flirtti tai ex-ystävä. Eksä on eksä hyvästä syystä. Älä haikaile menneen perään vain sen takia, että se on tuttu. Edessä on parempia asioita.

9. Katumus

Söit keksin ja kadut sitä. Juhlit koko yön ja nyt kaduttaa.

Katumus kuuluu elämään, mutta se on tuhoava tunne liiallisissa määrin. Nauti elämästä, kun se on mahdollista. Myöhemmin et enää jaksa juhlia koko yötä. Ole kiitollinen tekemistäsi virheistä ja kaikesta, mitä olet niistä oppinut. Se on vain elämää.

Mitä ikinä teetkään, nauti siitä! Testaa vaikka tämä suklainen herkku, katso ohjeet videolta:

Lue myös:

    Uusimmat