Mainos

Älä pilaa treeniäsi! Liikkujan kannattaa kiinnittää huomiota myös treenihousujen alle

Milloin olet viimeksi ostanut alushousut pelkästään liikuntaa varten? Aivan. Nyt jos koskaan asiaan kannattaa kiinnittää huomiota. 

Vaikka kovinkaan moni liikkuja ei hanki alushousuja pelkästään saliharjoittelua tai jumppaa varten, se todella kannattaisi. Hyvät alusvaatteet ovat nimittäin liikkujalle yhtä tärkeä asia kuin hyvät lenkkarit.

Olipa jalassasi sitten kuinka hienot treenitrikoot hyvänsä, epämukavat alsuhousut voivat pilata hyvän treenin hetkessä. 

Kaikkein tärkeintä on hengittävyys

Jos kuulut niihin, jotka treenaavat pitsisissä alushousuissa, kuuntele hetki. Hengittävyys on nimittäin erittäin tärkeä seikka alusvaatteita valittaessa. Silkkiset ja pitsiset alusvaatteet ovat erittäin huono vaihtoehto, sillä ne lukitsevat usein kosteuden sisäänsä. Tämä lisää muun muassa hiivatulehduksen riskiä.

Valitse sen sijaan yllesi puuvillaisia alusvaatteita, jotka hengittävät edellisiä vaihtoehtoja paremman.

Kangas ei kuitenkaan ole ainoa ratkaiseva asia, vaan paljon on kiinni myös mallista. Ohuita stringejä käyttävän kannattaa vaihtaa alushousut pikimmiten peittävämpään malliin, sillä kyseiset housut lisäävät muun muassa virtsatieinfektion riskiä. Ne saattavat myös tuntua epämukavilta juoksulenkeillä tai vaihdikkaassa jumpassa. Jätä siis kauniit alusvaatteet tilanteisiin, jossa ne pääsevät paremmin oikeuksiinsa. 

Myös vanhat alusvaatteet kannattaa jättää kotiin, sillä rispaantuneiden alushousujen kuminauhat tai reunat voivat aiheuttaa ihoärsytystä ja ihottumaa.

Kaikista tärkein neuvo on kuitenkin vaihtaa alusvaatteet välittömästi treenin ja suihkussa käynnin jälkeen. Olipa sitten kyseessä mikä kangas tai malli hyvänsä, hikiset alusvaatteet altistavat tulehduksille ja tuntuvat epämukavilta. 

Entäpä osaatko valita oikeankokoiset rintaliivit? Katso vinkit videolta:

Lähde: Elle

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.